Moderátoři: numismat, smith

Profilový obrázek
numismat

Moderátor

Zaregistrován:
25. 7. 2006

#181 7. 8. 2025, 21:03
ad Slepa Veverka: Tu prvou knihu byste neměl prodávat hloupě. Mezi sběrateli je o barokní nenáboženské knihy v češtině zájem. Kniha byla vydána v roce 1739 v předposledním roce života posledního ze tří "barokních" císařů Karla VI. Stav sice není nejlepší, ale to je u těchto knih obvyklé. Na stránkách "KPS - Databáze Knihopis" najdete Vaši knihu pod číslem K00837, najdete tam i přesný název knihy a můžete si ji prohlédnout digitalizovanou staženou. Zkusil bych Aukro, uveďte tam i ten odkaz na knihopis, opište do nabídky název, uveďte i rok vydání. Nabídku bych uvedl názvem zdůrazněným vykřičníky: "Barokní nenáboženská kniha v češtině!!!" Startovní cenu bych dal takovou, za kterou byste byl ochoten se toho v antikvariátě zbavit (300,- Kč, pochybuji, že by Vám antikvář nabídl více). Pravděpodobnost, že se sejdou dva nebo i více přihazujících zájemců je velká. Váš zisk v korunách by mohl být vyjádřen možná i slušným čtyřmístným číslem, při troše štěstí i nižším pětimístným.

numismat@seznam.cz

Profilový obrázek
Slepa Veverka

Uživatel

Zaregistrován:
5. 1. 2023

#182 9. 8. 2025, 14:50

Mockrát děkuji za konstruktivní a věcnou odpověď !!!

Je fajn, že se ještě najdou lidé ochotní pomoci neználkům.🙂

Profilový obrázek
Gomeznuno

Uživatel

Zaregistrován:
1. 11. 2020

#183 30. 8. 2025, 18:21

Hezky den, dokážete prosim odhadnout cenu 1.českeho vydání této knihy od V. H. V kožené vazbě z roku 1864 (1.dil) az na 5 listu v závěru (viz foto) je kniha v celkem zachovalém stavu, kompletní a odpovídá stari. Dekuji moc za pomoc a radu!

Profilový obrázek
Hilaris

Uživatel

Zaregistrován:
28. 11. 2017

#184 31. 8. 2025, 23:19
Hezky den, dokážete prosim odhadnout cenu 1.českeho vydání této knihy od V. H. V kožené vazbě z roku 1864 (1.dil) az na 5 listu v závěru (viz foto) je kniha v celkem zachovalém stavu, kompletní a odpovídá stari. Dekuji moc za pomoc a radu!

Gomeznuno, obávám se, že za toto žádný velký zisk mít nebudete. Je to sice prvé české vydání, ale... - na stránkách Můj antikvariát naleznete trochu poudější vydání stejného překladatele z roku 1878 za 600,- Kč a nikdo to nekupuje. Knihu je možno běžně sehnat ve velkém výběru z pozdějších vydání v antikvariátech doslova za babku. Cena je dána poptávkou. Na to, aby někdo ocenil prvé české vydání je ta kniha málo atraktivní. Není to Harry Potter ani Babička. Já sám mám jedno ze starších českých vydání z roku 1902 ve dvou dílech v nádherných vazbách - koupil jsem to za 100,- Kč. Pokud Vám za to antikvář nabídne 150,- Kč, tak budete rád. Zkusil bych Aukro od nízké ceny - maximálně 50,- Kč na začátek, ale pochybuji, že prodejní cena bude větší než 400-500,- Kč., spíše nižší.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.