Zaregistrován
25. 7. 2006
Zkuste si knihy vyhledat na netu podle nazvu, autora a roku vydani, je to jednoduche.
Napr. toto by mohlo odpovidat? (stejny rok vydani???)
https://www.antikvariat-olomouc.cz/tisic-a-jedna-noc-1930-1931-16-knih/
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
14. 9. 2019
Dobrý den, o žádnou knižní vzácnost se nejedná v antikvariátu jsou k sehnání dvě, 300 a 399 Kč. Ale vepsané věnování, tedy pokud je pravé??????? Dokáže někdo posoudit, určit, ocenit? Setkal se někdo s něčím podobným?
Za každý názor a radu děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2010
E.H. může být kdokoliv....
Hácha těžko.
Zaregistrován
25. 7. 2006
Paul napsal/a:
E.H. může být kdokoliv....
Hácha těžko.
Tak presidentu E.H. zas tolik nebude.
Ale ciste technicky - Hacha by urcite nepsal propiskou, taky mel jiny rukopis:
https://www.auctions-art.cz/aukce_detail.php?lang=cz&history=&aukce=743&moje=&id=562&autor=&start=870&&pocet=30&polozky=1&filtr=0&filter=&online=0&charity=0
A tezko by podepisoval ucebnici, podepsal by se plným jménem a take jmeno obdarovaneho by nebylo jen inicialami.
Proste tam nekdo skolackym pismem ten text dopsal, aniz by nad tim premyslel.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
14. 9. 2019
Děkuji za rychlé odpovědi
Zaregistrován
4. 7. 2010
numismat no já to myslel trochu jinak, ta větná skladba je natolik podivná.. "jeho prezident"...Třeba to byl prezident Vlajky nebo čehokoliv jinýho. Kdyby totiž někdo padělal Háchu, pokusil by se o podpis si troufám tvrdit. Tohle je nějakej interní dialog mezi lidma, co se znali. Navíc EH věnuje EH...Je to celý divný..
Hácha samozřejmě vůbec, ten měl "skákavej" rukopis a jak píšeš, podepsal by se normálně.
Zaregistrován
25. 7. 2006
Paul napsal/a:
numismat no já to myslel trochu jinak, ta větná skladba je natolik podivná.. "jeho prezident"...Třeba to byl prezident Vlajky nebo čehokoliv jinýho. Kdyby totiž někdo padělal Háchu, pokusil by se o podpis si troufám tvrdit. Tohle je nějakej interní dialog mezi lidma, co se znali. Navíc EH věnuje EH...Je to celý divný..
Hácha samozřejmě vůbec, ten měl "skákavej" rukopis a jak píšeš, podepsal by se normálně.
Puvodne jsem chtel napsat, jestli si tazatel dela legraci, protoze je to cele absurdni.
Vlajka prezidenta nemela, ve vedeni zadny EH nebyl, v roce 1943 neexistovala. Rise psana v uvozovkach v tehdejsi dobe??? Ty uvozovky maji vysmesny vyznam a pouzivaly se hlavne pozdeji.
Ale moje nazory nejsou smerodatne - nejsem historik a dejepis nebyla nikdy moje silna stranka.
numismat@seznam.cz
Zaregistrován
4. 7. 2010
Pokud je to humor, prezidenta mít mohla. Já v tom vidím něčí vtip, kterej ale pochopil jen obdarovanej.
Nemá smysl to asi řešit. Nicméně pointa by mě zajímala 🙂
Zaregistrován
14. 9. 2019
O žádný vtip nejde a ani pointa se nekoná. Knihu jsem dostal od bratra a požádal mě jestli dokážu o knize a vepsaném věnování něco zjistit, proto ten dotaz, nic víc. Za vaše odpovědi děkuji a se zpožděním uznávám že dotaz byl…………. No řekněme ne moc chytrý.
Zaregistrován
25. 7. 2006
Nakonec Paul je asi bliz pravde. Ja jsem se snazil vyvratit, ze venovani je od Hachy. Ale treba si nekdo pozdeji zalozil s kamarady novou "Vlajku" nebo "Vlajku E.H." a jmenoval se presidentem, pak by mely smysl i ty uvozovky.
numismat@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.