Moderátoři: smith

pominu-li ponekud netaktni pristup k me nabidce (pokud vim, cenove nabidky se zde nekomentuji a mohlo to jit ponekud mene neomalene pres mail), tak priznavam, ze jsem o teto nabidce nevedel a udelal jsem si rychlopruzkum v par antikvariatech a internetovych prodejnach. nekde vyprodano, jinde cena kolem 1500. tudiz jsem nabidl cenu o trochu nizsi a povazoval ji za slusnou nabidku. samozrejme s ohledem na cenu u vydavatele si to uz nemyslim, takze nabidku samozrejme rusim a doporucuji vsem nakup u vydavatele a tem, co jsem svym nehoraznym pozadavkem pripadne zpusobil ujmu se omlouvam, bylo to neumyslne 😁

Moje reakce byla napsána naopak velmi taktně a jedinému kterému se musím omluvit je numismatik-fji jehož příspěvek jsem takto "zneužil". Od Vás jsem naopak čekal že nebudete reagovat a trošku pozpytujete své svědomí ale bohužel nestalo se tak. Možná pro objasnění mé reakce by bylo vhodné se vrátit k Vašemu příspěvku #683 v tomto vlákně kde jste se pochlubil nákupem uvedené publikace v ceně 950,-Kč. Víte, jednání kdy si zakoupím běžně dostupnou publikaci - a jak Vás znám předpokládám že došlo k jejímu naskenování minimálně pro vlastní potřebu - a poté ji nabídnu k prodeji se ziskem téměř 37% mi nepřipadá jako seriozní jednání. Nedivte se že u Vás, který zde na fóru moralizuje pomalu v každém svém druhém příspěvku mne toto jednání přinejmenším zarazilo. Za sebe mohu říci že jednání které se mi nelíbí budu kritizovat vždy, a to padni komu padni, ať je to třeba Petr nebo svatý Lukáš.

Vazeny pane, nemam jediny duvod zpytovat sve svedomi. Publikaci za 950,- mam neustale v knihovne a tam i zustane. Dostal jsem jinou nabidku (a za jinou cenu) na tuto knihu a protoze uz svoji mam, tak jsem ji nabidl zde. Abych z toho neco mel, pridal sem si stovecku od cesty, protoze knihu bych musel v pripade zajmu osobne vyzvednout. Naprosto tedy nechapu Vase pruderni jednani. Chybu jsem hned priznal - nevedom toho, ze u vydavatele je kniha za tak nizkou cenu (to, ze si tudiz ostatni masti kapsu vic a jeji cena je v prodeji bezne 1500,- Vas zrejme nechava naprosto v klidu). Ja tuto cenu (1500,-) mimochodem tento tyden videl i v kamennem obchode.
Jinak jsem rad, jak malo mne znate. Svedomi ale zpytovat nemusite, nejsem pro Vas nikym dulezitym, ani clovekem Vaseho formatu a moralni urovne. Knihu jsem neoscanoval a scanovat ji ani nebudu. Nemam k tomu duvod. V minulosti jsem nekolik predevsim hure dostupnych knih (ci neprosto nedostupnych knih) skutecne oscanoval. To nepopiram. A priznavam (priznal jsem to uz hodne davno, jen Vam to asi uniklo), ze to byla chyba - ne to oscanovani, ale poskytnuti tech knih dalsim. Kdyz jsem pochopil, ze si je pak kdejaky nymand vypali na DVD a prodava, s jejich poskytovanim (a scanovanim) ostatnim jsem prestal (bylo to v okamziku, kdy mi nejaky hnup nabidl za pomerne vysokou uplatu mnou zdigitalizovano knihu). Numismaticke knihy, ktere ziskam, nemam-li je duplicitne, neprodavam. A to ani v pripade, ze je mam elektronicky (at uz svym prispenim, ci cizim).
Tudiz, kritizujte si dal svym stylem "padni komu padni" skutecne koho chcete, ale nejdrive doporucuji znat fakta, abyste sam sebe svymi vyroky ponekud zbytecne nediskreditoval. Mne jste obvinil krive a ja ani v nejmensim nemam duvod zalezt nekam do koutku a nechat si Vase taktni i netaktni obvinovani z neserioznosti libit, byt pro mnohe jste uznavana osoba. Ja bych Vam odpovedel totez, i kdybyste byl treba dalajlama. Nic spatneho jsem neudelal. Tedy ano - mohl jsem si charitativne vzit nabizenou knihu za vyssi cenu a prodat tu levnejsi v knihovne. To by ovsem nebyla serioznost, ale hloupost.

Víte kdybych zde od Vás četl pouze poslední příspěvek tak bych Vám to všechno i věřil. Jsem ale na fóru přes 4 roky a pro mne dostupná fakta jsou Vaše vlastní příspěvky a k Vaší smůle mám na některé věci sloní paměť.
Vy který se tak rád předvádíte v tom např.označovat všechny ostatní kteří koupí něco dráž než je obvyklé jako úplné blbce, by jste si neověřil za kolik je tato publikace k dostání u vydavatele, notabene je-li z Vašeho města?! Každý ať si udělá názor sám.
Na druhou stranu jsem rád že jsme si na sebe vzájemně vyjasnili názory, když nic jiného tak z mého pohledu určitě pozitivní věc.

Ne, nenapadlo mne to, neoveril (btw. a proc mi to nikdo nerek, kdyz jsem se chlubil a neporadil ostatnim, ze se da kniha tak levne koupit)? Kdyz jsem videl poprve tu knihu a jeji vysokou cenu, rozhodl jsem se si ji nekoupit a uz jsem po ni dal nepatral. Pozdeji, pod dojmem dobre koupe, jsem ji vzal za 950,- pouzitou v antikvariatu. Kdybych o moznosti koupe nove knihy za 1000,- vedel, asi bych se trapne nechlubil usetrenou padesatkou, ze? I kdyz chapu, ze pri Vasem pohledu na mne to budete povazovat za predem promysleny tah. Budiz. Nekomu ale treba bude stacit "Vas dukaz proti mne" (prispevek 683) jako dukaz toho, ze jsem to ja, kdo nelze.
Obrazek at si kazdy jiste udela sam, presne jak pisete, v tom se shodneme. Skoda jen, pokud to nekomu zcela zbytecne otravilo dnesni den. Je videt, ze jsem Vam byl trnem v oku jiz delsi dobu, takze jsem take rad, ze se vyjasnilo. Ostatni necht prijmou omluvu za tu spinu, co se tu proprala.

Mně docela jo protože vás mám rád oba a mrzí mně že se tu navzájem napadáte.😞
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.