Moderátoři: smith
Zaregistrován
24. 3. 2010
Poznáte túto knihu z roku 2017? Oplatí sa to čítať? Pýtam sa, lebo mám darčekové poukážky a treba ich minúť...😃
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Aha...na obale čítam, že kniha obsahuje "vyjímatelné kopie středověkých kovových mincí", čo mi príde celkom obskurné. Ak sú to kópie kovové, potom brutal, ak sú ale papierové, tak potom bizar. 😃
Zaregistrován
28. 10. 2015
Je dobře,že jsi s toho všiml.....🙂
Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com
Zaregistrován
24. 3. 2010
Ten dukát Karla IV. na obale mi zrovna moc košér nepripadá. Že by to bola jedna z tých vyjímatelných kopií? 😆
Keď som bol malý, často som sa bavil vystrihovačkami z ABC-čka. Toto bude vyšší level - vystrihni si mincu z obalu knihy...
Zaregistrován
30. 7. 2012
Domnívám se,že repliky mincí dělal P.Soušek
Zaregistrován
27. 12. 2018
Dobrý den, chci se Vás zkušených na něco zeptat. Jsem začátečník a zajímám se o historické mince. Chci se zeptat jaká literatura ohledně těchto mincí je nejlepší a kde se dočtu i cenu mincí? Je nejlepší kniha Vládní mince zemí koruny české 1526-1856 od Halačky a nebo vyšlo už něco novějšího? Děkuji moc 😉
Zaregistrován
23. 6. 2007
Důležité je, na které období se chceš orientovat přesněji. Halačka je dobrý na takový všeobecný přehled. Neřeší různé varianty atd., ale získáš tím přehled o tom, jaké mince se razily v našich mincovnách za konkrétního panovníka. Nové vydání oproti staršímu až takový rozdíl není. Takže pro základ by Ti postačil starý Halačka (seženeš ho za pár stovek), a pak se spíš zaměřit na konkrétní panovníky.
Zaregistrován
27. 12. 2018
Zajímá mě období 14st - po Ferdinanda I. a mince především tolary a dukáty (drahé mince). Jestli vás to pomuže nasměrovat na nějakou literaturu tak prosím moc o rady, děkuji 😉
Zaregistrován
23. 11. 2011
Jestli myslíš něco jako jsou katalogy Novotného, tak na groše zatím nic s cenami nevydal. Budeš muset ceny dohledávat v ukončených aukcí, co byly v posledních letech po celém světě, kam tě archívy/ bezplatné/ pustí. Zvlášť, když chceš znát ceny drahých mincí, ty v žádné knížce nenajdeš, řeší je trh. Na Ferdinanda I. tolary a dukáty je starý Markl, dá se koupit reprint z 19, století, jeden se mi tu navíc válí, můžeš si o něj napsat.
Zaregistrován
27. 12. 2018
Kolik by jste za tu knihu chtěl? Když tak mi napiště na email a zašlete nějaké foto na tomasabednar@post.cz ale měl bych to upřesnit zajímají mě mince až po Ferdinanda I který vládl 1835–1848. 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.