Moderátoři: smith
Zaregistrován
3. 2. 2011
Nemají, ale možná nemá čas knihovnu navštívit, když tráví všechen svůj volný čas někde na poli a hlavně teď když se zase našel poklad, něco jsem zaslehl v televizi.
Zaregistrován
12. 1. 2010
No jo.. zajimalo by mne, jakou ma clovek sanci, ze na tom zbohatne, kdyz si koupi detektor za desetitisice a literaturu za tisice (ktera mu sama o sobe stejne nerekne, kde presne hledat), pripadne horsi detektor jen za tisice.. co jsem tak mel moznost kratce poznat dva hledace pokladu (myslim tim opravdu jen hledace, ne lidi, kteri maji radi historii a mince nebo starozitnosti a maji to jako konicka), tak podle vzhledu a bidnych kvalit jejich nalezu bych tipoval, ze to az tak moc nevynasi.
Zaregistrován
3. 2. 2011
Na AUKRU běží tato aukce:
http://aukro.cz/mince-kralovstvi-ceskeho-skrbek-1891-1913-i1637319348.html
Podle mého názoru se nejedná o orginální vydání z roku 1891-1913, ale pouze o kopii, vycházím z vlastní zkušenosti, tuto kopii jsem svého času také vlastnil a taktéž obrázky byly pouze na jedné straně listu a druhý byl prázdný. Jaký je názor odborníků přes literaturu ?
Zaregistrován
23. 6. 2007
Vzhledem k tomu, jak se snadno ohýbají listy, tak si taky myslím, že se jedná o kopii. I když i já je mám pouze jednostranné, ale na tužším papíru.
Vzhledem k tomu, že jsem Skrbka kupoval natřikrát, mám tyto listy ve dvou provedeních. Je možný, že obojí jsou pozdější. Jedno je na kvalitnějším nažloutlém papíru a kresba mincí je šedá, ale krásně ostrá. Druhé je na horším papíru, kresba tmavě černá, ale chlupatá. Takže to si myslím, že je určitě novodobá kopie.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.