Moderátoři: smith
To nemusí být pravidlo.
Pokud se jedná o sbírku, tvořenou z běžných a špatně zachovalých mincí, pak bude téměř neprodejná.
Pokud se bude jednat o sbírku, která obsahuje převážně běžné a slušně zachovalé mince, cena se bude pohybovat kolem 60 %.
Pokud bude sbírka tvořená pouze z hezky zachovalých exemplářů, z nichž část bude patřit do vzácného koše, pak není problém sbírku prodat za plnou cenu.
Termínem sbírka myslím ucelenou a časově ohraničenou skupinu mincí.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Jenže na takovou sbírku bude mít peníze jen velmi málo lidí, počet zájemců se tím sníží na minimum.
zdravicko, chci se zeptat zda ma nekdo zkusenosti s timto obchodem:
http://www.zlate-mince.cz ? Diky😉
Kdysi jsem od nich odebíral pamětní mince. Nechal jsem toho, když začali vybírat zálohy a nebyli mi schopni definovat prodejní cenu. Že nejsou schopni říct přesnou částku je jasné, ale že nejsou schopni říct ani např. "velkoobchodní cena + 3%" je podezřelé. Nechtěl jsem riskovat, že prodejní cenu stanoví např. jako nejnižší cena na trhu + záloha.
Toto vaše soustavné zesměšňování mincí z jiných období než jakému se věnujete mi už příjde docela trapné.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.