Moderátoři: smith
Zdravím páni,
Neviete či sa nachádza nejaký numizmatický obchod v okoli mesta Cheb?
Za každé rady budem vďačný.
dajme tomu 30-50 km
ja byl nekde kousek od reky, ale je to dlouho a tak uz netusim, kde😃
tak sem to nasel v evidenci: Patinás Galéria BT, Szabadsajtó Ut. 3, Györ
mozna si nekdo vzpomenete na tu moji story, jak me ten prodejce vydrzel podsouvat pod nos platicka denaru, nejdriv naprosto zoufalejch az po ty pekny... tak to je vono😃
V Lisabonu jsem byl před 10 lety a navštívil jsem asi 6-7 obchodů s mincemi a býbornou burzu, tuším v sobotu jen mince. Portugalci jsou vyřízení s penězi a dají se tam ted koupit věci co dříve byly jen v aukcích a za poloviční cenu co dříve. Včetně kolonií. Problém je, co jsem koupil loni za 100 e, je letos za 75. Takže uvážlivě
Pokud chcete znát mé zkušenosti s krámky v Itálii, tak jedním slovem katastrofa. Podotýkám, že jsem neměl čas na vyhledávání veškerých obchodů s mincemi, takže je možná zkreslený🙂
Florencie - narazil jsem v centru (které je mimochodem hodně rozsáhlé a docela jsem ho prochodil) na 2 krámky, v jednom prodávali jen modernu a zlaté mince (navíc jen cca od 18. století, takže v reáliích Itálie vlastně taky moderna), v druhém, které bylo spíš klasické starožitnictví, sice měli hromady antických mincí, ale konvoluty špatných stavů z 4. století (takové co se na eBayi prodávají nečištěné za 2 dolary za kus) byly prodávany kusově za 19.90 EUR s velkorysými slevami při koupi více mincí (no neberte to) a označeny jako mince republikového Říma z 3. století př. n. l.! Z nemnohých mincí císařství polovina padělků a očividných kopií za nehorázné ceny, určení často také úplně mimo nebo pro jistotu chybělo. Ten podvodník v obleku co to tam vedl se tvářil jako ctihodný obchodník...
Bologna - celkem pěkný krámek čistě s mincemi na okraji centra, nabídka i kvalita vypadaly dobře (i když se tam zřejmě více soustředili na středověk a novověk), bohužel nevím za jaké ceny - měli pranzo (3hodinová přestávka na oběd).
Venezia/Mestre - tady jsem kupodivu na nic nenarazil (asi už se víc vyplatí prodávat turistům různé moderní nesmysly, než jim cpát nějaké padělky mincí, které nikoho nezajímají🙂 ), ale ani nebyl čas se dívat po obchodech, času bylo málo a památek hodně.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.