Moderátoři: smith

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 14:18

kacuro napsal/a:

... a v tomto případě s naším pamatkovým zákonem výjimečně souhlasím,...

Já bych s tebou i souhlasil pokud by se jednalo o významnou historicko-kulturní památku národa ale ne u mincí které jsou volně v prodeji v obchodě či veřejné aukci. Jakmile tyto putují do soukromé sbírky, je pak již šumafuk jestli je sbírka v Hrdlořezích nebo Buenos Aires.😉

Archypov

Moderátor

Zaregistrován:
10. 6. 2006

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 14:19

Archypov: pravidla možná neporušuje, akorát je už o něčem jiném - kdyby to bylo téma "Dovoz mincí ze zahraničí a zákony", tak ok, ale tady se Matess na něco zeptal a dostal tohle. Jinak flame war nutně nemusí obsahovat urážky, obecně se tím rozumí emočně vyhrocená diskuse dvou stran s nesmiřitelnými postoji, kde se nedá objektivně říct "tady je pravda". Omlouvám se, že jsem se k tomu nechal strhnout, ale gorila má vrozenou schopnost mě svými příspěvky poněkud vytáčet - neumím si racionálně zdůvodnit proč🙂

:mrgreen: 😁 😁 Fakt? Prečo sa necháš? Daj si pivčo, zapáľ si jednu bezfiltrovú na balkóne, vylož nohy na zábradlie a teš sa zo života. 😋 A potom popros moderátora, nech posledný Archyho príspevok maže, lebo je úúúplne mimo protokol. 😈 Pozdravujem ťa a keď budeš mať niečo na ruke, písni maila (viem že nezabudneš).

Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 14:34

:mrgreen: 😁 😁 Fakt? Prečo sa necháš? Daj si pivčo, zapáľ si jednu bezfiltrovú na balkóne, vylož nohy na zábradlie a teš sa zo života. 😋 A potom popros moderátora, nech posledný Archyho príspevok maže, lebo je úúúplne mimo protokol. 😈 Pozdravujem ťa a keď budeš mať niečo na ruke, písni maila (viem že nezabudneš).

...tesat do kamene 😉

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 14:35

kacuro napsal/a: ... a v tomto případě s naším pamatkovým zákonem výjimečně souhlasím,... ...

archeologové a památkáři na to ale mají jiný názor. kde se vzaly všechny ty statisíce mincí v aukcích a mezi sběrateli? z 99,9% z rozchvácených depotů - a to je ten problém ... ještě jsem nikdy neslyšel, že by se v nějaké rodině 2000 let dědila z otce na syna nějaká římská mince😃

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 14:38

Archy: nekourim, ale to pivko neni spatny napad.. az dojdu domu z prace - tady by se na me vsichni divali divne a navic tu neni balkon🙂

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 14:43

jojo, mě už se chladí pivko v mražáku😃

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 14:43

archeologové a památkáři na to ale mají jiný názor. kde se vzaly všechny ty statisíce mincí v aukcích a mezi sběrateli? z 99,9% z rozchvácených depotů - a to je ten problém ... ještě jsem nikdy neslyšel, že by se v nějaké rodině 2000 let dědila z otce na syna nějaká římská mince😃

To by pak musel zákon zakázat mince vůbec vlastnit.😃 😉

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 15:00

To by pak musel zákon zakázat mince vůbec vlastnit.😃 😉

i na to možná časem dojde, stačí až Kalousek s Nečasem přijdou na to, že by se mohly sbírky zdanit a lidi pak budou muset prodávat, aby na daň měli a jelikož nebude nikdo, kdo by ty mince kupoval (budou zatíženy vysokou daní), tak je pak od Tebe stát blahosklonně vykoupí za 10% ceny kovu 😆 😁 to pak bude sranda 😈

Dracek

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2008

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 15:03

Jako luxus budou zdaněny ale jen ty zlaté a stříbrné(dárek ČSSD po dalších volbách), proto sbírám měděné početňáky😃

http://digi.ceskearchivy.cz/

Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Hurley

Uživatel

Zaregistrován:
6. 11. 2010

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 15:06

jojo, mě už se chladí pivko v mražáku😃

...je české nebo nějaké dovezené? na to bacha, jak si to tady tak pročítám 😁

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.