Moderátoři: smith

tocomabyt

Uživatel

Zaregistrován:
30. 9. 2010

Vytvořeno:
16. 4. 2012, 22:25

pri vsetkej ucte-
chcel by som vidiet toho carabiniera co rozozna stredoveku mincu v hromadke svatostek pre turistov kupenej niekde na piazze.

dodrzovat zakony je spravne.
ak maju aspon hlavu a patu.

dohnane do absurdity, vyvoz blbej Ag desatkoruny kupenej na acku je tiez vyvoz kult.pam.
preto predajci odmietaju zasielat na slovensko 🙄

jacisin76@yahoo.com

Kucera

Moderátor

Zaregistrován:
6. 7. 2009

Vytvořeno:
16. 4. 2012, 22:39

Něco mi to říká, ale italské zákony které říkají co můžeš z Itálie vyvézt, platí stále - stejně jako ty české. Co myslíš, pokusí se možný zahraniční kupec Kupky obrzu Modrá propašovat ven z ČR nebo bude poníženě žádat o glejt?!? Máte divný náhled na dodržování zákonů - dodržujete jen ty co chcete. Víš on stačí jeden aktivní karabinier co nesnáší neitaly (oh to je skutečnost) a jdeš do báně za nelegální vývoz historických památek (středověké mince do toho patří).

Nedavno jsem vydrazil v renomovane italske salove aukci dve vzacnejsi anticke mince a byly mi naprosto bezproblemove zaslany spedicni sluzbou. Trochu pochybuji ze meli dopredu vyrizene nejake vyvozni povoleni.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 00:07

gorila napsal/a:

Něco mi to říká, ale italské zákony které říkají co můžeš z Itálie vyvézt, platí stále - stejně jako ty české. Co myslíš, pokusí se možný zahraniční kupec Kupky obrzu Modrá propašovat ven z ČR nebo bude poníženě žádat o glejt?!?

Máte divný náhled na dodržování zákonů - dodržujete jen ty co chcete.
...

Pak porušují zákony všichni sběratelé, co nakupují v zahraničí (včetně Slovenska), ať už na sálových aukcích nebo na eBayi... tedy prakticky všichni, já tedy nikoho, kdo by nakupoval výhradně v ČR neznám.
Jinak srovnání mincí, které se v jižní a západní Evropě prodávají někdy pomalu na tuny, s obrazy, tedy jedinečnými díly, kde je známý autor, je poněkud mimo.

gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 09:59

gorila napsal/a: Něco mi to říká, ale italské zákony které říkají co můžeš z Itálie vyvézt, platí stále - stejně jako ty české. Co myslíš, pokusí se možný zahraniční kupec Kupky obrzu Modrá propašovat ven z ČR nebo bude poníženě žádat o glejt?!? Máte divný náhled na dodržování zákonů - dodržujete jen ty co chcete. ...
  • Ano, porušují v případě že porušují zákony země odkud se provede vývoz.
  • Zhlediska litery zákona (italského) není rozdílu mezi středověkou mincí a římskou kopií sochy od Feidíase. Přečetl sis české zákony o vývozu kulturních památek?
  • To že jsou tolerovány internetové aukce pouze naznačuje, že momentálně není v silách národních policií tyto přesuny monitorovat. A hlavně není nikdo kdo by podával žaloby.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 10:15

Moc nechápu, co si chceš dokázat, že máš pravdu v tom, že většina zemí EU má v tomhle absurdní a nefunkční zákony (které navíc odporují principům volného trhu v schengenské prostoru) ? Ano, je to tak. Ale kdyby byly 100% dodržovány, tak sběratelství prakticky zanikne, tento server by neexistoval a ty bys neměla kam tohle psát...

gorila

Uživatel

Zaregistrován:
27. 12. 2010

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 11:50

Dokázat?!? Třeba to že za výkřik "...to dělají všichni..." se neschovávám.

Mohlo by dojít ke změně zákonů, nebo by se zjednodušilo vydávání glejtů pro vývoz.
Momentální stav jak vidno vyhovuje všem.

Jak by ses tvářil na to, kdyby se někdo pokusil vyvézt z ČR konvolut denárů (tak cca stovky). Joj, to by byl řev. Ale jedna mince, ta přeci nikoho nezajímá.

Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 11:55

tenzor: ale má pravdu, předměty archeologické povahy, starožitnosti a asi i umělecké předměty se ze země vyvážet nesmí ani u nás, to že se to děje, je druhá věc .... ale kdysi už tu o tomto diskuze probíhala ...

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 12:11

Gorilo Ty se tady snažíš vystupovat jako nějaký ochránce dobra proti zlu ale máš zmatek v tom co je dobro a co zlo. Tím že si některý stát něco uzákoní se z toho ještě nestává dobro.
Já například zastávám názor že když si něco koupím, je to moje. Když chce někdo jiný o daném předmětu rozhodovat, musí si ho koupit on.

kacuro

Uživatel

Zaregistrován:
7. 10. 2006

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 12:28

Gorilo Ty se tady snažíš vystupovat jako nějaký ochránce dobra proti zlu ale máš zmatek v tom co je dobro a co zlo. Tím že si některý stát něco uzákoní se z toho ještě nestává dobro. Já například zastávám názor že když si něco koupím, je to moje. Když chce někdo jiný o daném předmětu rozhodovat, musí si ho koupit on.

ale tento názor není v souladu s našimi zákony, ať už je to dobré nebo zlé ... a v tomto případě s naším pamatkovým zákonem výjimečně souhlasím, ale to Ty víš, však už jsme se tu kdysi kvůli tomu hádali 😆

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
17. 4. 2012, 12:54

Ano, máme na to rozdílný názor ale o tom se teď hádat nechci. Chtěl jsem jen podotknout že když některý stát něco uzákoní, nestává se z toho automaticky dobro a ne každý kdo tento zákon poruší je špatný člověk.
To by pak všichni političtí vězni byli lumpové.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.