Moderátoři: smith
pri vsetkej ucte-
chcel by som vidiet toho carabiniera co rozozna stredoveku mincu v hromadke svatostek pre turistov kupenej niekde na piazze.
dodrzovat zakony je spravne.
ak maju aspon hlavu a patu.
dohnane do absurdity, vyvoz blbej Ag desatkoruny kupenej na acku je tiez vyvoz kult.pam.
preto predajci odmietaju zasielat na slovensko 🙄
jacisin76@yahoo.com
Nedavno jsem vydrazil v renomovane italske salove aukci dve vzacnejsi anticke mince a byly mi naprosto bezproblemove zaslany spedicni sluzbou. Trochu pochybuji ze meli dopredu vyrizene nejake vyvozni povoleni.
gorila napsal/a:
Něco mi to říká, ale italské zákony které říkají co můžeš z Itálie vyvézt, platí stále - stejně jako ty české. Co myslíš, pokusí se možný zahraniční kupec Kupky obrzu Modrá propašovat ven z ČR nebo bude poníženě žádat o glejt?!?
Máte divný náhled na dodržování zákonů - dodržujete jen ty co chcete.
...
Pak porušují zákony všichni sběratelé, co nakupují v zahraničí (včetně Slovenska), ať už na sálových aukcích nebo na eBayi... tedy prakticky všichni, já tedy nikoho, kdo by nakupoval výhradně v ČR neznám.
Jinak srovnání mincí, které se v jižní a západní Evropě prodávají někdy pomalu na tuny, s obrazy, tedy jedinečnými díly, kde je známý autor, je poněkud mimo.
- Ano, porušují v případě že porušují zákony země odkud se provede vývoz.
- Zhlediska litery zákona (italského) není rozdílu mezi středověkou mincí a římskou kopií sochy od Feidíase. Přečetl sis české zákony o vývozu kulturních památek?
- To že jsou tolerovány internetové aukce pouze naznačuje, že momentálně není v silách národních policií tyto přesuny monitorovat. A hlavně není nikdo kdo by podával žaloby.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Moc nechápu, co si chceš dokázat, že máš pravdu v tom, že většina zemí EU má v tomhle absurdní a nefunkční zákony (které navíc odporují principům volného trhu v schengenské prostoru) ? Ano, je to tak. Ale kdyby byly 100% dodržovány, tak sběratelství prakticky zanikne, tento server by neexistoval a ty bys neměla kam tohle psát...
Dokázat?!? Třeba to že za výkřik "...to dělají všichni..." se neschovávám.
Mohlo by dojít ke změně zákonů, nebo by se zjednodušilo vydávání glejtů pro vývoz.
Momentální stav jak vidno vyhovuje všem.
Jak by ses tvářil na to, kdyby se někdo pokusil vyvézt z ČR konvolut denárů (tak cca stovky). Joj, to by byl řev. Ale jedna mince, ta přeci nikoho nezajímá.
Jedna dvě, Baba jde. Jde si Jaga pro tebe.
Gorilo Ty se tady snažíš vystupovat jako nějaký ochránce dobra proti zlu ale máš zmatek v tom co je dobro a co zlo. Tím že si některý stát něco uzákoní se z toho ještě nestává dobro.
Já například zastávám názor že když si něco koupím, je to moje. Když chce někdo jiný o daném předmětu rozhodovat, musí si ho koupit on.
ale tento názor není v souladu s našimi zákony, ať už je to dobré nebo zlé ... a v tomto případě s naším pamatkovým zákonem výjimečně souhlasím, ale to Ty víš, však už jsme se tu kdysi kvůli tomu hádali 😆
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.