Moderátoři: smith, Koniáš

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
15. 3. 2023, 16:04

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
15. 3. 2023, 16:05

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
15. 3. 2023, 16:36

No a to bude pošta ve velkém propuštět. Jo a Slováci chtějí dát na Ukrajinu stíhačky!?! To mě nějak minule, ale tady je to velké téma...

Myslíš ty nafukovací co si vystřelili u nás na pouti? 😆 😋

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
15. 3. 2023, 17:05

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/schvalovani-agrese-statni-zastupitelstvi-rozsudky.A230315_111825_domaci_pukk

Pro jistotu těm členům páté kolony kteří si to nerozklikli:
...pokud by někdo veřejně, tedy například na demonstracích, ale i na internetu vyjadřoval souhlas s ruským útokem na Ukrajinu, podporoval jej nebo vyjadřoval podporu čelným představitelům Ruska, mohl by se za určitých podmínek dopustit trestného činu schvalování trestného činu, případně trestného činu popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy.

turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

Vytvořeno:
15. 3. 2023, 17:44

ferovyobchodnik

Uživatel

Zaregistrován:
25. 11. 2016

Vytvořeno:
15. 3. 2023, 17:53

Já to slyšel i v rádiu, že filcko není proti, ale musí se změnit ústava...

ferovyobchodnik@seznam.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
15. 3. 2023, 18:54

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

OtravnyKomar

Uživatel

Zaregistrován:
11. 2. 2016

Vytvořeno:
15. 3. 2023, 18:56

Já to slyšel i v rádiu, že filcko není proti, ale musí se změnit ústava...

Já myslím že by bylo pravděpodobnější dodání katapultu a sudlic orkům z protistrany.

akolita@seznam.cz

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
15. 3. 2023, 19:14

Je to tak, vidíme že státní podnik jen těžko konkuruje soukromému. Viz zásilkovna která byla schopna všude vybudovat Zboxy, pobočky udělat u kdejakeho soukromníka, kurýrni služby který se dobře drží léta s vlastníma depama a dopravou, teď balikovna, ta teda nevím jak jinde ale u nás má pobočku na poště, to je docela paradox. Česká pošta myslím potřebuje od základu změnit. Je pravda že její služby nejsou jen doručování ale spousta dalších ale i tak je třeba aktualizovat systém a funkce pokud musí být dotovaná. Teď se o to bude pokoušet další ředitel tak se uvidí jak to zvládne. Teď tam třeba jdu odeslat 9 cenných psaní, úplně mi to sere protože tam budu hodinu. Proč si to nemůžu zaplatit a objednat online aby tam postacka měla všechny data, já tam jen přijdu ji na každou zásilku vyjede samolepící štítek který načte, nalepí a nazdar. Musí vše opisovat sem tam, lepit tisíc samolepek, vážit každý psaní. A má s tím tunu práce. Jinak s tím doručováním nemám s poštou problém. Dnes odešlu, zítra doručí z 90% vždy takto rychle ať je to co je to.

Ale houby "těžko konkuruje soukromému". To je jen taková mantra. Reálně to je tak, že když soukromý nestíhá (má toho moc nebo se mu nechce), předá to poště. Šetří akorát na tom, že nemá žádné pobočky a bez těch boxů by byl nahrané. Ale cenná psaní a podobné věci by ani nedokázali doručit - respektive, obyčejný člověk by s podáním podobných záležitostí měl docela potíže. Musel by jet někam přes půl okresu, do míst, kde se ještě nedávno pěstovalo zelí nebo pšenice (jíst nemusíme, všechno odkudsi dovezeme) a musí tam jet autem ... v podstatě si dotyčný může mnoho věcí doručit sám (a občas je i s podivem, proč tak neučiní).
No a ono i s těma balíkovnama jsou problémy. U nás to taky jedni brali na sklad a posléze zjistili, že je toho moc a že se tam sami ani nevlezou, a tak to zrušili.

Profilový obrázek
Pavel_III

Moderátor

Zaregistrován:
12. 6. 2012

Vytvořeno:
15. 3. 2023, 19:15

Manželovi vrtá hlavou, proč manželka vždycky, když dělá štrůdl, před dáním do trouby uřízne konce.
Tak se zeptá a manželka povídá: "Protože jsem se to tak naučila od maminky."
Manželovi to nedá a při rodinné návštěvě se zeptá tchyně, proč vždycky před vložením do trouby odřezává konce štrůdlu.
"Protože mám malé plech."

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.