Zaregistrován
24. 3. 2010
Zaujímal by ma váš názor na mince certifikované organizáciami ako PCGS (Professional Coin Grading Service) a NGS (Numismatic Guaranty Corporation). Je to dostatočná záruka pravosti mincí?
A čo ten nepraktický plastový obal? Minca by zrejme mala zostať "zapečatená" v ňom, ale mne sa to zdá dosť nepraktické z pohľadu skladovania, resp. zaradenia medzi ostatné mince v zbierke (plato, album).
Zaregistrován
31. 7. 2008
ja osobne ich neuznávam, a keď o mincu mám záujem, tak bez obalu. Už pár som ich rozobral.
Zaregistrován
21. 11. 2011
Ja myslim, ze je to primarne urcene pro lidi, co vubec nemaji sajnu, co ze to kupuji a mohou se jakstaks spolehnout (pokud je obal a certifikce prava a neposkozena), ze je to originalni mince. Pro sberatele je to na nic. Nicmene videl jsem sberatele treba z USA, kteri maji spousta minci prave od techto organizaci v kapslich a vedle toho mince ulozene normalne. Vzhledem k mentalite amiku bych si typnul, ze to tam nehcavaji i kvuli tomu, ze mince ma pak vetsi cenu (v praxi to znamena, ze je schopen si to koupit nouma, co o tom nic nevi, ale veri certifikaci).
Zaregistrován
16. 2. 2008
Přesně jak píše Tovy, pro přiblblé Američany je to ideální.
Tyto tzv. “slabs” Ti stoprocentně zaručují jen jedno, zaplatíš za minci víc.
Je pravda že určené jsou většinou správně, zvlášť pak po stránce zachovalosti ale vzhledem k tomu že Číňané už tyto slabs velice dobře padělají, věřit se tomu také nedá.
Nedávno jsem četl o zajímavém případu, někomu se podařilo vyndat ze slabu vzácnou minci a nahradit jí padělkem. Přišlo se na to tak, že s padělkem vložil dovnitř omylem i svůj vlas.
Ten pochopitelně u původní mince nebyl.
Já osobně tento způsob uložení mincí přímo nesnáším, je to jak dívat se na hezkou ženskou pouze přes skleněné dveře.😉
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
V jednej aktuálnej sálovej aukcii sa ide predávať bežný toliar so stopami po závese v slabe NGS. V tomto prípade mi úplne uniká zmysel tejto certifikácie. Veď kto by falšoval poškodenú mincu... 😃
Zaregistrován
16. 2. 2008
Prvotní a základní smysl těchto slabs je prodávat sběratelům něco co nepotřebují a slušně na to vydělávat😃 😉
Zaregistrován
18. 10. 2008
taky neuznavam, hlavne nechapu tech asi 40 stupnu zachovalosti, ale pokud je mince pekna a za dobrou cenu nemam s tim problem🙂
Zaregistrován
16. 2. 2008
Zaregistrován
6. 11. 2008
Vyplatí se to dle mne dělat jen u míncí mladších cca 150 let(nebo 200), pokud jsou ve stavu 0/0 (RL) nebo u raritních mincí i stav kolem 1/1 a to ze dvou důvodů:
1/ správné označení(většinou) zachovalosti u mincí kolem stavu RL, podívejte se co vše jsou prodávájící na burzách či aukcích označit jako ražební lesk (o aukru ani nemluvě)
2/ dobrá ochrana mince v této zachovalosti proti dalšímu poškození vlastníkem (manipulací či nevhodným uložením)
U starších mincí něž uvádím to pokládám za zvěrstvo minci takto uzavírat.
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
16. 2. 2008
Dracek napsal/a:
... dobrá ochrana mince v této zachovalosti proti dalšímu poškození vlastníkem...
😃 To jo, hlavně proti “čističům mincí” 👿
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.