;)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
první Benátky tuším 12 denár,
druhé asi Tyrolsko krejca, dobové falzum
třetí asi Polsko 1/24 nebo Německo
!z černých neostrých koleček fakt nelze dělat zázraky!
Turtle: Díky, nějaký čas to dohledat zabralo.
jj, diky moc, smesice lenosti a zapomnetlivosti. kdysi jsem ho urcoval kolegovi... tu friessaskou mincovnu jsem si blbec popletl s Fischau... je videt, ze do Rakouska nedelam 😁
zde jsou odkazy na tu originalni verzi:
http://www.mcsearch.info/search.html?search=similar:519962#0
Mailom sa na mňa obrátil môj mailový numizmatický známy (nikdy sme nevideli :-), či by som sa nepozrel na dve mince - "osmanské":
Zatiaľ sa mi ich nepodarilo určiť, ale tá prvá ma veľmi zaujala (mám len snímky z mailu).
Prvá razba - "bronz" s priemerom do 20 mm - na jednej strane to vyzerá ako osmanská akče a na druhej ako paródia na averz nejakého nominálu kresťanského štátu - rádoby latinka v kruhopise a akoby v tom vnútornom okruhu mal byť uhorský znak - vpravo hore arpádovské brvná, dole pod tým ten "kvet" akoby nie celkom pochopené "dalmátske levie hlavy" ... (možno skúšobná razba nominálu spoločnej uhorsko-osmanskej meny = dekče = denár + akče :-D
Myslím si, že je to veľmi diletantské falzum, ale niečo veľmi zaujímavé, až kuriózne !!!
Druhá razba - súhlasím (s mailom známeho) že je to obstrihaná strieborná akče (zvyšky priemeru do 7 mm) - zatiaľ som sa v tom nápise nezorientoval - tie razby majú ppod. spoločné osudy, takže určenie jednej pomôže pri druhej.
Poprosím o vaše názory a postrehy.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.