Tovy: ono těžko něco určovat, když na fotce jsou vidět jen fleky několika barev🙂
leda zkusit opatrně mechanicky trochu očistit, ono zničit už se to asi moc nedá....
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
já si myslím že to je postříbřené měděné falzum haléře Václava IV. s korunou bez čtyřrázu.
v tomto stavu ale po smrti
Možná že dočistit ve slabém roztoku chelatonu není zase tak špatný nápad, už se tomu snad více ublížit nedá a chelaton je přeci jen k mědi relativně šetrný. Tedy pokud nedáš příliš silný roztok. Pak když ho napatinuješ a nafotíš z úhlu... třeba bude vidět více..
Nedávno jsem měla v ruce měděné haléře, kde na jedné straně byla korunka, druhé už nevím, jestli orlice? Šlo o nějaké středověké ,snad slezské ražby, ale už nevím koho, ale ty snad čtyřráz neměly, takže proč by to nemohl být třeba ten Václav... jenže jak psali všichni- není nic vidět 😕
Jednoduché, podle znaku Augsburg, dobové falzum batzenu - tedy žádný žeton...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Dobrý den ... mincím moc nerozumím. Kamarád mi dnes dal k určení něco co jako mince vypadalo, teď mám však i já pochybnosti. Nechám to tedy na odbornících (na vás). Jestli je to mince tak už umřela ale přesto by bylo fajn se o ní něco dozvědět. Průměr v maximu je nad 1 cm , při porovnání s olověnou kulkou po vystřelení nález dle mého názory vykazuje shodu. Moc vás tedy prosím o určení.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.