Lovelka: myslím, že je to tohle: http://www.medievalcoinage.com/saurma/someoldcoins.org/saur/1/2311.htm
tenzor: nejsem si jisty, vypada to dost jak stribro, proste materialove jak greslicka. Zkusim to nekdy namocit a nafotit znovu, detaily trochu vylezou. Je znicena, ale celkem me zajima, co to je. Myslel jsem ze denar, ale podobny jsem zatim nenasel. Mozna to bude ta byzanc - coz by mozna bylo i zajimavejsi, nebot je to nalez.
no původně jsem si myslel samozřejmě Byzanc, ale nyní po větší fotce má asi pravdu Honza...
zajímavé, s dělanou dírkou si toto období od nás nepamatuji, Honzu předpokládám jistě bude dost zajímat místo původu(nálezu)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Tovy: dík, skutečně to vypadá skoro přesně na Cach 513, což je mince dosud známá v jediném exempláři, drobné ale celkem důležité detaily jsou tam odlišné, ale to už bývá i vzácných denárů, že je variant povícero. Bylo by na debatu, zda denár označit jako samostatný typ. Bohužel opisy už se nedovíme. Za info o lokalitě díky, zda nebo nakolik přesně budeš chtít dát údaj sem, je na Tobě.
tenzor: s tou Byzancí žádná strategická chyba 🙂 , ty motivy tam jsou.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.