Zaregistrován
10. 6. 2006
Neviem čo tu všetci riešite.🙂
Dobre, môžu byť mince svetlejšej farby, ale strieborné asi nebudú. Toto by bola preťahovaná o slovíčka, nechcem sa toho účastniť. Ja som videl stovky týchto mincí z dvoch nálezov, mal som ich dokonca v ruke a doma. Mal som aj fotky, ale minulý rok v marci sa mi porúčal HD a celú numizmatku (vrátane literatúry) som dával dokopy znova...😞 ešte že mi dobré duše pomohli.
Ako hovorím, boli aj tam svetlejšie mince, ale naozaj strieborné som ešte nevidel. Tieto mince sa razili zo zlej zmesi a preto sú aj svetlejšie mince skôr výnimkou. Avšak aby sme sa vrátili k základnej otázke; Nie, nemyslím si že by svetlejšie mince boli vzácnejšie. A možno aj áno, tieto mince sú v hodnote cca 30,-Kč, svetlé môžy ísť cca po 50,-?
Treba si uvedomiť, že tu naozaj hovoríme o minciach ktoré sotvakto zbiera, neboli hodnotné v minulosti, nie sú ani teraz, razili sa po miliónoch a boli bez hodnoty. Ani ja tieto mince v zbierke nemám, s výnimkou týchto troch (veľmi škaredých), ktoré sú súčasťou väčšieho nálezu. Toto je klasická zachovalosť týchto mincí, Misak33 ich mal v krajšom stave.
[
Zaregistrován
17. 9. 2009
tento quarting je pomerne pekny a bol v normalom obchode za cca 50 kc
Obrázky:
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
12. 1. 2010
Tak takovy bych i bral🙂 Kde takove maji?
Zaregistrován
17. 9. 2009
už nikde🙂 za tú cenu som si mohol dovoliť všetky pekné
vo svete numizmatiky sa rad naucim nieco nove od skusenejsich.
Zaregistrován
23. 10. 2006
Zaregistrován
11. 3. 2009
Dostala se ke mně asi nejmenší mincička co jsem zatím držel v ruce. Stříbro, max průměr 8 mm, hmotnost pod 0,1 g. Koukal jsem po netu a vypadá to na 1 Dam, Nepál asi 18.stol. Neuměl by jste to někdo určit přesněji na panovníka ? Předem dík.
Obrázky:
˙˙˙ɐɯɐɥou nɹnɥzʌ ouɥɔǝsʌ ǝɾ ǝz ǝpɾıɹd ıɯ noqop ıupǝlsod
Zaregistrován
12. 2. 2010
Zdravím kolegové, požádal mě kamarád, zda bych mu nepomohl s určením této....mince....Na otázku ceny mám více než jasno....😐 Mohl by mi ji prosím někdo pomoct určit? Předem díky.....
Obrázky:
Zaregistrován
6. 11. 2008
?? 1/2 kr. Ferdinand II. ?? možná 1623 - špatné foto...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
12. 2. 2010
Dráčku a kdybych dal na srovnání obr. , který jsem našel na netu.....Jsou takřka totožné....jen jiný ročník....Pomůže to? Jinak cena...jak předpokládám ke stavu ...0kč....že?
Obrázky:
Zaregistrován
18. 1. 2010
1/2 krejcar 1623 Ferdinand II. minc. Kutná Hora-kiprová mince
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.