..občas se stane, že člověk narazí na zajímavou minci a pokud si ji všimne málo lidí, nebo je méně známá, je šance, že skončí levně. (už jsem to štěstí měla) Měla jsem typ, že se jedná o zajímavou ražbu, (i když to byla v podstatě jediná informace) ale tolik bych za ni tedy nedala 😉 Je to o štěstí. Myslím, že to dál ani nemusím popisovat 😁
..no a ptáka s medvědem, nebo medvěda s ptákem, to je taky asi celkem jedno 😁 😁 😁
máš pravdu Korunko - občas se tady mihne něco, co je těžké určit, pokud nepřečteš opisy a není to zrovna tvoje specializace. Nedávno jsem si lámal hlavu s tímhle, ale neuspěl jsem - težko říct, kde by měl člověk začít hledat :-) ale jak říkáš, nedělat reklamu na AUKRO mince, tak jsem to sem k určení nevhodil. Činím tedy až dnes.
Takže dámy a pánové - říká vám tohle něco, ať se poučíme 😉
Obrázky:
naka podoba je zde, ale nemam ted vic casu hledat presneji😞
[
dle znaku možná Ulm, ale opisy jsou nedoražené tak nešikovně...
(z opisu vidím jen městský peníz)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
me to jeste nedalo a podezrivam Lubeck (MONETA LVNEBORGENSIS)
Tak v první otevřené knize, Lübeck 1/2 schilling(1537-57), letopočet je nad znakem křížové strany), tedy nic těžkého a Oliver šel dobrým směrem...
tak a Oliver už to také našel, já ale šahal do příruční knihovny pro knížku...
Dobrý den. Včera jsem si koupil v antikvariátu tuhle keltskou bronzovou minci. Bylo u ní napsáno, že je to typ "tótfalu", prý z Podunají. Jestli by kdokoliv věděl něco bližšího (např. jaké je to zhruba období, nebo případně obrázek zachovalejší mince) tak se prosím ozvěte. Z druhé strany je mince plochá.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.