Zaregistrován
28. 6. 2008
..občas se stane, že člověk narazí na zajímavou minci a pokud si ji všimne málo lidí, nebo je méně známá, je šance, že skončí levně. (už jsem to štěstí měla) Měla jsem typ, že se jedná o zajímavou ražbu, (i když to byla v podstatě jediná informace) ale tolik bych za ni tedy nedala 😉 Je to o štěstí. Myslím, že to dál ani nemusím popisovat 😁
..no a ptáka s medvědem, nebo medvěda s ptákem, to je taky asi celkem jedno 😁 😁 😁
Zaregistrován
8. 10. 2010
máš pravdu Korunko - občas se tady mihne něco, co je těžké určit, pokud nepřečteš opisy a není to zrovna tvoje specializace. Nedávno jsem si lámal hlavu s tímhle, ale neuspěl jsem - težko říct, kde by měl člověk začít hledat :-) ale jak říkáš, nedělat reklamu na AUKRO mince, tak jsem to sem k určení nevhodil. Činím tedy až dnes.
Takže dámy a pánové - říká vám tohle něco, ať se poučíme 😉
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
naka podoba je zde, ale nemam ted vic casu hledat presneji😞
[
Zaregistrován
6. 11. 2008
dle znaku možná Ulm, ale opisy jsou nedoražené tak nešikovně...
(z opisu vidím jen městský peníz)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zaregistrován
15. 7. 2007
me to jeste nedalo a podezrivam Lubeck (MONETA LVNEBORGENSIS)
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
6. 11. 2008
Tak v první otevřené knize, Lübeck 1/2 schilling(1537-57), letopočet je nad znakem křížové strany), tedy nic těžkého a Oliver šel dobrým směrem...
Zaregistrován
6. 11. 2008
tak a Oliver už to také našel, já ale šahal do příruční knihovny pro knížku...
Zaregistrován
8. 10. 2010
díky to Dracek and Oliver - pánové to byl fofr - inu kdo umí, ten umí - kdo se orientuje, ten se orientuje, kdo umí požívat pouze net potřebuje nějaké východisko.
Takže sever Německa - ale to "L" je tam spíše jen tušit 😃
Zaregistrován
16. 1. 2011
Dobrý den. Včera jsem si koupil v antikvariátu tuhle keltskou bronzovou minci. Bylo u ní napsáno, že je to typ "tótfalu", prý z Podunají. Jestli by kdokoliv věděl něco bližšího (např. jaké je to zhruba období, nebo případně obrázek zachovalejší mince) tak se prosím ozvěte. Z druhé strany je mince plochá.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.