stav dost bída, ale za 350-400Kč jsem podobné stavy nedávno odmítl kupovat...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Zdravim, chcel by som poprosit pri urceni tychto minci.. Fotky su Bohuzial zle. Jedna sa na prvych 3 fotografiach o korvinov denar? Navyse nepoznam mincovnu I-h / alebo I-n (zeby Istropolitana- Bratislava?). Ten erb vpredu je mi neznamy takisto...
Druha minca je parvus, ale takisto neviem koho.
Dakujem za kazdu infošku🙂
Obrázky:
satestsat12@gmail.com
Prvá minca je denár Vladislava I. typ Pohl 145, bohužiaľ značku z tohto naozaj nevyčítam, tak nebudem špekulovať. V tom štíte je litovský jazdec na koni s vytaseným mečom, ako na obrázku nižšie.
To druhé je Žigmundov quarting, nie parvus, je zachovalá len časť dvojkríža. Keby som mal mince v ruke, myslím že by som vyčítal viac, ale z týchto fotiek si na viac určite netrúfam. Prednedávnom som spracovával väčšie množstvo denárov 145 a sám som videl, že značky sa z týchto mincí naozaj zle čítajú, teda neviem či by sa mohlo jednať o I n, Pohl túto kombináciu nepozná, možno je to niečo iné, len zle čitateľné.
Obrázky:
Dakujem Archypov, fotky som robil pri slabom dennom svetle a su naozaj zle. Urcite sa u toho Vladislava jedna o prve pismeno I a druhe je necitatelne, no ako som ho na druhej fotke zvyraznil, mohlo by sa jednat o n alebo h ... Konvolut tychto denarikov, ktory som kupil obsahoval prevazne korvinove denare, ale medzi nimi aj cca 4 kusy quarting-ov a medzi nimi takisto dvojkriz a druha strana koruna.. Urobim krajsie fotky a poslem..
satestsat12@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.