Fantasy bankovky mam sam taky rad, jedine co kritizuji je to, ze puvodni myslenka 0 euro se jaksi vytratila. Melo to propagovat turismus, prispivat na obnovu pamatek ... coz se mozna v jiste mire deje i ted, ale proc by navstevnik ZOO Liberec, ktery by si rad tento suvenyr koupil na pamatku (treba az tam v lete s detmi pojede) mel utikat do Liberce v PONDELI, brat si na to dovolenou, vystat 3hod frontu a ztratit s tim cely den?
Zajimala by me docela statistika tech prodanych minci (zetonu), ktere se napr. v ZOO take hojne vyskytuji, kdykoliv jsem v nejake ZOO, tak vidim nazivo, ze se to tam kupuje.
Prece kdyby vydavatel vydal nejdriv 10000ks a kdyz bude zbyvat poslednich 1000, tak by pridelal dalsi, tak vydela vice, ZOO vydela vice, vsichni maji suvenyr a pokud spravne pocitam, tak jediny, kdo nevydelal, je prekupnik ...
Koncept je síce podobný, ale nie rovnaký. Výrobcovia 0€ rýchle pochopili, že ak to má byť zaujímavé pre zberateľov, ktorí budú kupovať podstatnú časť nákladu systematicky, tak potrebujú aj souvenir bankovky, ktoré budú "vzácne". Takže síce môžu navyšovať emisie, ale nerobia to.
Ak budú potrebovať novú souvenir bankovku napríklad pre zoo, tak namiesto slona ju vydajú s opicou. Vlk bude sýty a aj ovca ostane celá.😉
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
To je presne ono, o cem jsem psal - zisk na prvnim miste, "sberatele" jsou z pohledu vyrobce jen davem uzitecnych idiotu.
numismat@seznam.cz
Zisk je vždy až na prvom mieste a je to jedno či z pohľadu výrobcu (mincovňa, tlačiareň), obchodníka alebo aukčnej spoločnosti. Zberateľ je skutočne užitočný idiot, lebo jeho správanie nie je ekonomicky racionálne. Ideálny cieľový segment.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Kdyz uz jsme u toho zisku - treba 0 euro Praha. Kdyby ty automaty daly nastalo k tem frontam na Hrad (kde jsou detekcni ramy) a stoji tam zastupy turistu, tak prodaji tisice a tisice kusu ... pro obnovu a udrzbu pamatek (zde klidne Hradu a prilehlych nadvori) jiste lepsi varianta nez vyprodano za 1 den na sberateli a pak uz jen preprodeje za 500/kus a vice ..
stani napsal/a:
Pošleš mi jednu s Tvojim podpisom cez celú bankovku, či grafiku?
Za opýtanie nič nedám..😋
Jednu by som chcel. Nech už je to tak, alebo onak, v histórii notafílie budeš zapísaný. Čau.🙂
-s-
A čo čert nechcel, dnes som bankovku/volajte to ako chcete, dostal. Moje prognózy, že sa na mňa samozrejme vybodne, sa nenaplnili... Ja som to čakal a nemal by som s tým problém🙄 Dokonca mi tých "dielok" poslal viac a sú skutočne pekné. Bál som sa ich vôbec chytiť do ruky, aby som ich nepoškodil..🙂 Týmto sa chcem Orromirdinovi, Matejovi, tu na fóre veľmi poďakovať a samozrejme mu želám, aby sa mu umelecky darilo dobre a stále lepšie.
A musím si samozrejme, to je povinnosť, aspoň piaty krát pozrieť toto..
😋
https://www.youtube.com/watch?v=bAWwcpF239M
-s-
Napsal jsem na Aukro prosbu, aby v sekci Bankovky udělali novou podsekci "Gábrišov". Cílem není propagovat tyto výtvory, ale naopak odplevelit nabídky seriózního sběratelského materiálu. Snad to Aukro udělá. Jako před časem zde na Sběrateli ve Filatelii podobný problém se Skrblíkem (viz Skrblíkov).
Orromirdin promine, ale ta záplava jeho výtvorů v nabídce Česka je už alarmující.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.