Moderátoři: Šenfi, acme2000, smith

numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 21:16

+tvoje "skusobne tlace" ceskoslovenskych / slovenskych bankoviek robia velke skody...
(Kvalitna tlac, papier s vodoznakom, samozrejme bez oznacenia ze ide o fake)

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Orromirdin

Uživatel

Zaregistrován:
3. 1. 2011

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 21:16

1. Podla mna tieto komercne (ano, komercne) produkty su vyrabene bez suhlasu Greckej Centralnej Banky, alebo Slovinskeho statu, atd...atd... 2. Slovenske toliary, holandske guldeny atd. su este stale vymenitelne. Ak kontaktujem Holandsku Centralnu banku, tak urcite potvrdia ze vyroba pseudobankoviek s textom "Holandska bankovka vymenitalna v hodnote xxx guldenov" je nieco uplne legalne... urcite. ...

Je tam jasne napísané, že ide o “Private graphic essay specimen banknote”.
Čo na tom prosím Ťa nie je jasné? Nikoho neuvádzam do omylu. A na grafikách je rovnako napísané, že je to essay a podobne... Nejak som Ti ublížil, alebo o čo vlastne Ti ide? Kľudne mi napíš súkromne, ale takto na fóre ma obviňovať, že pácham zločin je myslím cez čiaru. Ako som napísal, grafický návrh na bankovku môže urobiť ktokoľvek. A pretože je to moje grafické dielo, s mojim podpisom mimochodom, nič ním nefalšujem. Vybral som si túto grafiku ako formu/médium, vystavoval som tieto práce v galériách niekoľko krát. Nemusí sa Ti to páčiť, ale ja nikoho nenútim moje práce kupovať.

Orromirdin

Uživatel

Zaregistrován:
3. 1. 2011

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 21:19

+tvoje "skusobne tlace" ceskoslovenskych / slovenskych bankoviek robia velke skody... (Kvalitna tlac, papier s vodoznakom, samozrejme bez oznacenia ze ide o fake) Obrázky: ...

Ale prečo "FAKE"? Veď niečo takéto reálne neexistuje. Ani neexistovalo.
Je to KOLÁŽ. A ak niekto DRUHÝ niekoho uviedol do omylu, čo to prosím Ťa má spoločné so MNOU?

numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 21:47

Orromirdin

Uživatel

Zaregistrován:
3. 1. 2011

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 23:17

ani nevies co znamena "essay" pri bankovkach? https://www.ebay.com/sch/11116/i.html?_from=R40&_nkw=essay&_pgn=2

Ale jasné, znamená to "návrh". Každá moja grafika má nejaký príbeh,
nejaké pozadie, prečo vznikla, ako vznikla, pri akej príležitosti a z akého dôvodu.
A je to GRAFICKÝ NÁVRH bankovky. Položíš si otázku - ak by vylúčili v danom období Grécko z menovej únie, ako by mohli vyzerať nové bankovky? Môj súkromný návrh je napríklad moja komplet séria pre Grécko. Ak by vyhlásili verejnú súťaž, návrhy by som do nej poslal.
Vieš, to je také slovičkárenie. Link, ktorý si priložil obsahuje skôr tzv. PROOFS ako essays. To znamená, že ide o tlačovú skúšku, nejaká časť procesu výroby definitívnej bankovky. Ale essay je návrh, ktorý môže byť od skice, cez kresbu, maľbu až po súkromnú realizáciu - ako napríklad nikým neobjednané návrhy ABNCo. Ale tiež v tej kategórii nájdeš práce francúzskeho výtvarníka Medinu https://www.ebay.com/itm/USA-20-2018-private-Issue-essay-design-Rosa-Parks-Washington-Monument/383002872961?hash=item592cc00c81:g:KdYAAOSw-iZcGSGU

Napríklad ak máš literatúru od Miloša Kudweisa "Encyklopedie numismatiky a notafilie (2018)" na strane 51. Nemusíš sa voči tomu takto vymedzovať, je to diskusia, ktorá prebieha už roky a skutočne, v zahraničí a najmä v amerike sú takéto "fantasies" mnohokrát vo veľkých aukciách, uznávané a zbierané rovnako ako cinderela stamps. A je to natoľko široký záber, že nemôžeš presne vymedziť jeden pojem pre takú širokú škálu prác. (tiež je rozdiel medzi "fantasies" kde niekto vymýšľa dizajn aj pre nezmyselnú krajinu a rozdiel medzi NÁVRHOM či už alternatívnym, alebo skutočným, ktorý reprezentuje grafické riešenia pre reálne krajiny, s politickým a iným posolstvom /napr. Katalánsko/). Nikto nikoho nenúti zbierať práve toto, ale je to súčasťou tohoto odboru, ako iné mnohé reálie ako vignety, proofy, dokumenty a podobne. Zober si zberateľa, ktorý si nemôže dovoliť do zbierky Andorru, ale chce kompletnú Európu. Tak si kúpi fantasy a zaradí ju do svojej zbierky...

numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

Vytvořeno:
14. 6. 2019, 23:49

facepalm

Kontaktujem zahranicne emisne banky a uvidime ake budu reakcie.

Orromirdin

Uživatel

Zaregistrován:
3. 1. 2011

Vytvořeno:
15. 6. 2019, 00:04

facepalm Kontaktujem zahranicne emisne banky a uvidime ake budu reakcie.

Keď Ti to urobí radosť, komplikovať niekomu život. Lebo Tebe o nič iné nejde, iba rozoštvávať a šíriť nenávisť. A pritom stačí, keby si si doštudoval literatúru. Mne ide o to, že tu beztrestne pošpiňuješ moje meno, čo tiež nemusím nechať iba tak. Ako som hovoril na začiatku, diskutovať s Tebou nemalo zmysel. Na šťastie je viac ľudí, ktorí si moju prácu vážia...

numpszi

Moderátor

Zaregistrován:
16. 8. 2008

Vytvořeno:
15. 6. 2019, 00:33

Z hladiska grafiky aj mne sa pacia, kvalitne prace.

Fidzi

Uživatel

Zaregistrován:
10. 3. 2009

Vytvořeno:
15. 6. 2019, 08:00

Keď čítam túto konfrontačnú diskusiu, mám na jazyku jedinú otázku:
https://youtu.be/zWO36L4W2Eg

Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum

mischel13

Uživatel

Zaregistrován:
2. 11. 2008

Vytvořeno:
15. 6. 2019, 10:06

vše okolo Darexu, Tuzexu a jejich poukázek

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.