protoze stejne nejsou, doporucoval jsem uz jinde nejjednodussi mozny postup pri vytvareni vyrezu:
na prvni fotce udelat orez (nechat si kolem mirnou rezervu, pokud je mince sisata), nezmensovat a ulozit (napr. 01.jpg). druhou fotku vlozit do ulozene tak, aby byla videt mince cela a ulozit pod jinym nazvem (napr. 02.jpg). je to prace na 10 vterin a vysledek je 100%.
zde je muj denar, snad necemu pomuze, vzhledem k jejich cenam si bohuzel mohu vyjimecne poridit jen ty opravdu nejlevnejsi a vetsinou jeste nabizene za ferove kolegialni ceny, takze toto je jeden z mala...
Obrázky:

nechcu tuto věc shazovat,ale jestli je to z olova a víc jak 1000let staré tak podle vlastních zkušeností nechápu jak se to mohlo dochovat v tak dobrém stavu když je to z olova a jde tam přečíst opis.bud to teda bylo pocínované nebo to muselo ležet v sakra dobré zemi.podle mích zkušeností olovo a měd dostávají v zemi nejvíc na prdel.

ne az tak nutne. zalezi, cim se olovo potahne na povrchu. mel jsem moznost osobne studovat olovene predmety z velkomoravske rise a byly ve velmi dobre kondici.
kacuro - staci ti pouze vaha? analyzy u teto mince zadne nemam...

ty ses zlej. mince ja nenicim, jen kdyz uz sou fakt odpisove i podle mne...
vaha 1,02 g (vazeno na kapesnich vahach, takze plus minus autobus)
rozmer 19,67x20,15 mm (muzes si zaokrouhlit na desetiny, ty jsou spolehlive)

zkusim se nad sebou zamyslet... jinak tyto vahy pouziva k orientacnimu vazeni vetsina z vas, takze tim nejakou statistiku tezko narusim😃
pravda, hydrostatika by s tim fakt delat nesla...
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.