Moderátoři: smith, jv64

Profilový obrázek
denar

Uživatel

Zaregistrován:
6. 2. 2008

#271 15. 1. 2012, 15:09

mincí denárového období tu přibývá jako šafránu, takže méně běžný denár Vladislava II. s krásnou patinou Cach 612. Zajímavá je na tom vyražená sběratelská značka A.R. Ta patřila významnému polskému sběrateli Antonimu Ryszardovi a pochází z přelomu 19. a 20. století.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

Profilový obrázek
denar

Uživatel

Zaregistrován:
6. 2. 2008

#272 15. 1. 2012, 15:10

a někam se mi zatoulal obrázek té značky. Takže znovu

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Sbírám denáry, groše a další mince až po Leopolda I. Rád koupím jednotlivé mince i celou sbírku.
mince01@seznam.cz

Profilový obrázek
turtleoverhead

Uživatel

Zaregistrován:
16. 2. 2008

#273 15. 1. 2012, 15:14

Významný nevýznamný, blboun to byl. Co kdyby si každý komu prošla rukama do mince něco vyrazil?👿
Jinak pěkný kousek, gratulace.

Profilový obrázek
denar

Uživatel

Zaregistrován:
6. 2. 2008

#274 15. 1. 2012, 15:35

turtle: myslím že není možné na to nahlížet dnešníma očima a současnými trendy. Oni se ke sbírkám chovali poplatni své době. I Chaura svého času dělal něco podobného, pokud se nemýlím. Kdo ví, jak se na náš způsob sběratelství budou dívat za sto let.
Mně ta značka sbírku obohatila i o zajímavou "nedávnou" historii a pokud jsi někdy opatřím druhý kus tohoto typu, tak si tenhle nejspíš taky nechám.

mince01@seznam.cz

Profilový obrázek
jv64

Moderátor

Zaregistrován:
15. 5. 2009

#275 15. 1. 2012, 15:42

denar : Asi je to zčásti pravda. Přesto buďme rádi, že to nedělali ti staří sběratelé moc často a že toho i ten Chaura brzo nechal. Jinak mince je krásná a ve sbírce jistě poteší, možná víc jako ukázka toho starého sběratelství než denárové doby (určitě víc než kdyby to byl Soušek).

Profilový obrázek
denar

Uživatel

Zaregistrován:
6. 2. 2008

#276 15. 1. 2012, 15:50

jv64: souhlasím, že je dobře že to nedělali všichni a všude. O to víc je to pro mne sběratelská "rarita". Tím myslím tu značku ne vzácnost nebo cenu mince jako takové.
Samozřejmě každý z nás sbírá svým způsobem a má na mince různé názory a kritéria. Já si mincí se zajímavých sběratelským příběhem cením. Např. třeba mincí ze sbírky Hohenkubina a pod. Tím nemyslím, že by to zvyšovalo cenu mince na trhu, ale mám rád, když má mince svou historii a příběh.

mince01@seznam.cz

Profilový obrázek
Evropa1

Uživatel

Zaregistrován:
22. 7. 2011

#277 15. 1. 2012, 16:07

Každá mince, která má svoji historii, je zajímavá. Ke každé minci, kterou vlastníme, si můžeme vytvořit svůj příběh. Myslím, že bych dokázal říci o každé ražbě, okolnosti jejího získání a některé jsou velmi zajímavé. Každý člověk má svoje sny. To samé platí i o těch sběratelských, ale bohužel okamžikem získání mince ztratíme kouzlo z nedostupnosti a na oplátku nám zbydou alespoň krásné příběhy. A to není zase tak málo.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

Profilový obrázek
denar

Uživatel

Zaregistrován:
6. 2. 2008

#278 15. 1. 2012, 16:17

evropa1: to je hezky řečeno

mince01@seznam.cz

Profilový obrázek
tenzor

Moderátor

Zaregistrován:
12. 1. 2010

#279 15. 1. 2012, 20:33
denar : Asi je to zčásti pravda. Přesto buďme rádi, že to nedělali ti staří sběratelé moc často a že toho i ten Chaura brzo nechal. Jinak mince je krásná a ve sbírce jistě poteší, možná víc jako ukázka toho starého sběratelství než denárové doby (určitě víc než kdyby to byl Soušek).

Chaurovy značky přece byly jen barvou, předpokládám odstranitelnou?
(jinak mince v aukcích s označením "Chaurova značka" rovnou škrtám z výběru, protože je jasné, že cena bude vyšší a že barevnou tečku umí vyrobit každý.. o tom, že se často nerozlišují Ch. vlastnické a obchodnické značky, ani nemluvě).
Pokud někdo natvrdo vyrazí do mince svůj monogram, tak je to pro mně zničení nebo v lepším případě větší poškození mince a měl bych o ni zájem jedině za zlomkovou cenu.
Ale proti gustu... už jsem se setkal i s lidmi, kterým nevadila dírka a s úsměvem nakupovali za třetinové i poloviční ceny s pocitem, jak levně kupují.

Profilový obrázek
dula77

Uživatel

Zaregistrován:
1. 8. 2010

#280 15. 1. 2012, 20:43

minule sa tu hovorilo o vyrazenej značke na hrane a tvrdilo sa že je to Chaurova značka, že to robil na začiatku svojho zbierania

blasko.juraj.ml@gmail.com

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.