Dobrý den,
najde se tu někdo, kdo by dokázal - byť to je z fotky hloupost, já vím - posoudit alespoň zdánlivou pravost či její pravděpodobnost u následující aukce?
http://aukro.cz/sudety-pretisky-zajimave-i4210974230.html
Uvažuji o koupi.
Děkuji
Ty aršíky jsou podle mne fake. Jeden vůbec není katalogizován a u ostatních moc nesedí barevnost těch přetisků.
Taky na to jde psychologicky: "Jeden sběratel, nebo spíše překupník, je - než jsem se rozhodla prodávat přez Aukro - viděl a velmi ho zajímaly, ale ani to nemusí vůbec nic znamenat."😉 Ta věta je pro potenciální kupce jak červený hadřík pro býka. Tím se tě Joopsi nechci samo dotknout. Jen mě zaujal ten popis.
V případě těch aršíků jsou zcela postačující i ty fotky, co tam ta ženská dala. K přetiskům na známkách se nevyjadřuji, páč mě sběratelsky nezajímají, ale pochybuji, že když aršíky jsou jasné fake, tak známky budou najust pravé:-)
Děkuji za odpovědi - myslel jsem si to.
Paní jsem psal a překvapivě obratem odpověděla a poslal scany - je zvláštní, že všechny známky jsou ověřeny ( Dr.Dub ) - aršíky ne - na přímý dotaz odpověděla, že známky a aršíky nebyly u sebe v albu, ale že aršíky byly zvlášť... a také že prý nikomu nic nevnucuje - že prodává jen to co zdědila - prý toho má 300 alb - podle toho co prodávala doteď asi lhát nebude.
Ještě jednou díky za osvětlení alespoň k těm aršíkům.
inaksie silne pochybujem ze tie Sudety na aukre budu prave, v poslednej dobe ich je v ponuke velmi vela a este ked to zacina od korunky...
http://www.infofila.cz/dziak-jan-autor-157
moje články
Celkom ma zaujíma, ktorý je ten nekalogizovaný. Mne príde divné, ak niekto dáva hákový kríž na portrét T.G.Masaryka alebo pod nápis "Pravda vítězí"😃
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Je to ten s tou "Pravda vítězí", aneb aršík vydaný k 20. výročí Československa. Tenhle aršík vyšel až po obsazení a odtržení Sudet, takže přetisk na něm je padělatelská fantazie neboli nesmysl.
No a ty přetisky s hákovým křížem dávali na čs známky sudeťáci, částečně z obchodních a částečně z propagačních důvodů.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.