babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#81 - 23. 6. 2013, 17:03

posledne nove prirastky
Albansko - Mona Lisa
Spanielsko - Goya
Monako - portrety monackych kniezat

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Ynhoj

Uživatel

Zaregistrován
13. 8. 2012

#82 - 24. 6. 2013, 10:37

Babygulka:To umění je moc pěkný, ale co se týká provedení tak na rozdíl od našich známek mi to připadá více komerčnější, ale asi také ne moc v pošt. styku použité:-/ a to je škoda, ale je to pěkný námět!
Škoda, že Lesotho neprezentuje v umění více svou zemi! Byl jsem tam, mám k tomotu království více než "turistický vztah" a přírodní scenérie na známkách by vypadaly více než pěkně (asi nemají malíře).

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#83 - 24. 6. 2013, 16:45

dakujem Ynhoj, tak zbieram to len v **, v peciatkovanom stave ak je draha seria... co sa tyka komercie tak to mas skoro kazdy namet! Ty zbieras pokial som to tu cital lietadla? to je tiez pekne, a priznam sa, ze pokial by som nezbieral tento namet tak sa mi este pacia lode-plachetnice.
Tak z Lesotha mam niekolko serii-malieb a z fauny a flory vydali toho tiez pozehnane!

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#84 - 24. 6. 2013, 17:54

tak dalsie pokracovanie Britskeho Commonwealthu 🙂
43-52

Obrázky:

Wjem

Moderátor

Zaregistrován
20. 7. 2010

#85 - 24. 6. 2013, 18:30

Babygulka, jak ty své známky - obrazy třídíš? Podle států? Nebo podle autorů? Anebo dokonce podle galerií? Představ si mít doma celý Louvre anebo Ermitáž😋

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#86 - 24. 6. 2013, 18:52

fuha dobra otazka :-), vies ako mi dlho trvalo kym som sa rozhodol ako to ulozit? tak na Variach mam ulozene len Britsky Commonwealth 5 hrubych sanonov, Cookove ostrovy, Niue, Penrhyn a Aitutaki mam ulozene v zasobnikoch, kedze sa to blbo uklada /harceky maju rozne rozmery jeden je maly a druhy na pol strany :-)/.
Umenie zo sveta mam ulozene podla svetadielov a to Amerika, Afrika a Azia, zvlast mam potom ulozene sejchaty v troch zasobnikoch.
Europske krajiny mam ulozene podla statov, cize kazdy stat je zastupeny zasobnikom. A generalne este zbieram Vatikan a CSR 45-92. A najvacsi paradox je to, ze z CR a SR mam len zopar PL a serii :-).
Co sa tyka autorov mam najviac zastupeneho Rubensa a Rafaela, najmenej Tiziana.

Ynhoj

Uživatel

Zaregistrován
13. 8. 2012

#87 - 24. 6. 2013, 20:36
dakujem Ynhoj, tak zbieram to len v **, v peciatkovanom stave ak je draha seria... co sa tyka komercie tak to mas skoro kazdy namet! Ty zbieras pokial som to tu cital lietadla? to je tiez pekne, a priznam sa, ze pokial by som nezbieral tento namet tak sa mi este pacia lode-plachetnice. Tak z Lesotha mam niekolko serii-malieb a z fauny a flory vydali toho tiez pozehnane!

Letadla vysloveně nesbírám, jako vlastenec republiku ČSR a potom bych rád jednu zemi extra, zatím to vypadá právě na maličká království jako Lesotho, Svazijsko apod.
Kromě zájmu beru známky i jako lepší jistotu než druhej pilíř duchodového pojištění😃

regula_jan

Moderátor

Zaregistrován
12. 10. 2010

#88 - 24. 6. 2013, 23:57
fuha dobra otazka :-), vies ako mi dlho trvalo kym som sa rozhodol ako to ulozit? tak na Variach mam ulozene len Britsky Commonwealth 5 hrubych sanonov, Cookove ostrovy, Niue, Penrhyn a Aitutaki mam ulozene v zasobnikoch, kedze sa to blbo uklada /harceky maju rozne rozmery jeden je maly a druhy na pol strany :-)/. Umenie zo sveta mam ulozene podla svetadielov a to Amerika, Afrika a Azia, zvlast mam potom ulozene sejchaty v troch zasobnikoch. Europske krajiny mam ulozene podla statov, cize kazdy stat je zastupeny zasobnikom. A generalne este zbieram Vatikan a CSR 45-92. A najvacsi paradox je to, ze z CR a SR mam len zopar PL a serii :-). Co sa tyka autorov mam najviac zastupeneho Rubensa a Rafaela, najmenej Tiziana.

A to sbíráš umění "en bloc" nebo máš nějaké omezení (tisk, styl, malíř, ...)? Umění je poměrně široký pojem.

Yrjo

Uživatel

Zaregistrován
19. 1. 2011

#89 - 25. 6. 2013, 08:43
dakujem Ynhoj, tak zbieram to len v **, v peciatkovanom stave ak je draha seria... co sa tyka komercie tak to mas skoro kazdy namet! Ty zbieras pokial som to tu cital lietadla? to je tiez pekne, a priznam sa, ze pokial by som nezbieral tento namet tak sa mi este pacia lode-plachetnice. Tak z Lesotha mam niekolko serii-malieb a z fauny a flory vydali toho tiez pozehnane!

Neplést Yrjo a Ynhoj 😁

babygulka

Moderátor

Zaregistrován
7. 6. 2010

#90 - 25. 6. 2013, 17:21

regula jan, ja zbieram len cisto malby ci je to tlacene ofsetom alebo ocelorytinou je mi to jedno :-), ale pre zmenu v Spanielsku mam vela serii Hradov takze nepohrdnem ani tym ale to je skor vynimka, kedze spanielske znamky sa mi pacia a su celkom dostupne.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.