Moderátoři: numismat, smith

ramires

Uživatel
#11 - 3. 12. 2023, 21:08

Jestli to není provolatér tak je to trouba který si vyslouží minimálně podmínku...myslím si,že už je monitorovanej

ramires

Uživatel
#12 - 3. 12. 2023, 21:08

...k....

Guldiner

Moderátor
#13 - 4. 12. 2023, 12:51

Elgato napište na můj e-mail...

Konzultace a poradenství v oboru numismatiky
https://www.linkedin.com/in/milan-heczko-01291424b
https://pin.it/4kDaagI
milan.heczko@yahoo.com

Ryan

Uživatel
#14 - 8. 12. 2023, 13:53

Jaký je rozdíl v tom, když má někdo mince po svých předcích oproti tomu, když najde mince někde v terénu? Mám pocit, že tady se možná nejedná o nějaký bájný vykopaný poklad, ale o ocenění mincí, které má někdo zřejmě někde uložené v původním stavu.
Mimochodem si myslím, že všichni přítomní mravokárci jsou právě ti, kteří chodí po poli s hledačkami kovů a pak si nalezené mince a poklady cpou do kapes.

ramires

Uživatel
#15 - 8. 12. 2023, 14:04

...jedná se o původní nálezový stav z jedné společné nádoby...jasně napsáno,nevím o co ti jde

Ryan

Uživatel
#16 - 8. 12. 2023, 16:29

Tak doufám, že ho zavřou, až zčerná😅
Já sem teď napíšu příspěvek typu:
Našel jsem hrnec plný mincí. Může se k tomu někdo vyjádřit?
Ještě to okořením tím, že jsem je našel pod kamenem u Karlštejna.
A připojuji fotku nalezených mincí.
Takových fotek je kupodivu plný internet. Stejně tak je plno sběratelů, kteří mají takovéto mince.

Hoši, možná si z vás někdo vystřelil. Možná chce svoji sbírku prodat dál.
Každopádně se zde potvrzuje typická česká povaha: Zášť a nepřejícnost.

Každopádně lovu zdar!

dula77

Uživatel
#17 - 8. 12. 2023, 17:07
Elgato napište na můj e-mail...

to by potom mohol napísať aj mne ? 😉

blasko.juraj.ml@gmail.com

poradnydest

Uživatel
#18 - 8. 12. 2023, 18:01
Tak doufám, že ho zavřou, až zčerná😅 Já sem teď napíšu příspěvek typu: Našel jsem hrnec plný mincí. Může se k tomu někdo vyjádřit? Ještě to okořením tím, že jsem je našel pod kamenem u Karlštejna. A připojuji fotku nalezených mincí. ...

Na tomto webu je dost nadšenců , kteří se bez jakékoliv odměny podělí se svými znalostmi aby pomohli ostatním sběratelům. A myslím , že sběratelé mají přeci jenom o něco dál k závisti a dalším malostem než lidé ,kteří neměli to štěstí a nebyli zasaženi něčím podobným :- ))).Ale víceméně nabídka , která zde proběhla byla na úrovni…“Mák ukradené auto , kdyby někdo chtěl na součástky , můžeme se domluvit“… To s přeci nedá vyhodnotit jinak , než jako provokace… Sběratelé jsou nadšenci , své věci si opečovávají ,studují , ale současně se o ně i trochu bojí . A to poslední co chtějí mít jsou problémy……Kdyby nabídka byla jiná , jinak napsaná a někde jinde …kdo ví.. :- )) Však už Čapek napsal v povídce „ Ukradený kaktus“ jak to vlastně s těma sběrateli je … :- )))

denary

Uživatel
#19 - 8. 12. 2023, 18:36

Skoda, ze to neni realne .Bylo by fajn se tim probirat a urcovat to

denary

Uživatel
#20 - 8. 12. 2023, 18:37

I cisteni je fajn.Delal jsem to nekolikrat pro muzeum a bavilo me to

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.