Moderátoři: numismat, smith

Elgato

Uživatel
#1 - 3. 12. 2023, 12:07

Dobrý den všem,
Jeden starý známý, který už nezvládne práci s internetem mě požádal, zda bych mu pomohl vyjádřit se k těmto mincím.
Jedná se řádově o tisíce drobných mincí, stovky grošů, desítky dukátů a tolarů, včetně několika zlatých mincí kolem roku 1500. Ano, jsou tam i tolary Matyáše II ražené v Jáchymově. Jedná se o původní nálezový stav z jedné společné nádoby. Možná přišel jejich čas, aby spatřily světlo světa a třeba si našly nový domov.

Prosím vás nezištně o vaše názory.
S případnými seriózními zájemci se třeba časem můžeme nějak dohodnout.

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

Obrázek vložený uživatelem

Kocwara

Uživatel
#2 - 3. 12. 2023, 12:46

Doporučuji kontaktovat místní muzeum, rádi nález odkoupí.

Konzultace a poradenství v oboru frenologie.

Lopez1506

Profilový obrázek
Uživatel
#3 - 3. 12. 2023, 13:00

Když budete chvíli pěkně zticha,tak to také uslyšíte.
Smích z tisíců hrdel.....kteří si právě přečetli Kocwarův příspěvek.

Jen marně přemýšlím zdali zde neprobíhá nějaká soutěž o nejhloupější příspěvek roku 2023.
Oba jsou jasnými adepty 😲

petr1596

Uživatel
#4 - 3. 12. 2023, 13:31

Už by se hodil admin, aby tyhle pravděpodobné provokace nováčků smazal a zrušil jim členství na tomto foru...

Kocwara

Uživatel
#5 - 3. 12. 2023, 13:37

Proč ? Docela bych chtěl být u toho prodeje do muzea. 😁

Kocwara

Uživatel
#6 - 3. 12. 2023, 13:46

Nejdřív to vypadalo jako provokace u nicku LINX, ale tady je patrně stejný nález i s obr. Je to bohužel realita, opravdu může být někdo tak hloupý.

numismat

Moderátor
#7 - 3. 12. 2023, 14:51

Duplicitni tema jsem smazal.

numismat@seznam.cz

poradnydest

Uživatel
#8 - 3. 12. 2023, 17:09

Před zhruba padesáti lety jsem začal sbírat mince …. Zhruba rok mi trvalo , než jsem rozeznal jednotlivé české panovníky a epochy jako antiku , středověk ,renezanci ,barok nebo novověk.. A další léta trvalo , než jsem se začal trochu orientovat v českých , moravských a slezských mincovnách…. Jsou jich totiž desítky…A vy pane víte , že tam máte tolar Matyáše II ražený v Jáchymově…velmi vzácný tolar… Pane , vy jste génius… Jestli-že tedy máte tyto znalosti , dokážete si bez potíží sám vyhledat veškeré informace ohledně ceny, během pár minut na internetu .Myslím , že tady vám těžko někdo z opravdových sběratelů naletí… A navíc to co tady nabízíte---možná budoucí dohoda –to je vlastně nabádání ke spoluúčasti na trestném činu…Spíš bych váš příspěvek bral jako provokaci od nějakého novináře ,s touhou napsat laciný článek , nebo od případně něčím nazlobeného , muzeálního pracovníka čekajícího na tu „správnou odezvu“…. nebo něco podobného…
Takže budu dělat , jako že vašemu příběhu věřím a tak jediná možnost jak s pokladem naložit je odevzdat ho do nejbližšího muzea a kraj vám , podle svého zvážení , časem vyplatí nějakou –ne příliš velikou –ale přeci jenom ….odměnu :- ) :- )))

OtravnyKomar

Uživatel
#9 - 3. 12. 2023, 19:17

Poradnydest, před padesáti lety nebyl internet který je instantní informační zdroj, je pravda že přečíst gotické písmo je pro amatéra velký oříšek. Ale Google na tebe vychrlí co hledáš během chvíle když víš alespoň trošku co napsat. Ale taky to sacuji na vánoční provokacku... Uvidíme co budou mít v aukci *** ale aspoň to tady trošku zceri vody 😆

Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz

rektor

Uživatel
#10 - 3. 12. 2023, 19:38

Těším se v aukci na řetěz a ty naušnice. Mohly by být ještě ve slabu NGC.

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.