Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
23. 4. 2018
OK
Zaregistrován
3. 11. 2013
Ked pozeram na ten zvacseny obrazok, tak jasne vidno okolo "DV" zelene odtiene. Podla mna je to chemicky odstranena farba. Rovnaky nazor mal Dr. Ferchenbauer na moju DV pri prvej emisii a takmer kompletny "Blinddruck" na stvrtej emisii.
Zaregistrován
23. 4. 2018
Ta zelená tam je, a také je asi to datum přeražené. Zkusil jsem prosvítí v detektoru průsvitek a mechanický poškození není (prodření), takže ta chemie dává smysl. No pokud se Ferchenbauer ozve, tak mu to stejně pošlu - nevíte kolik to stojí ?
Zaregistrován
22. 10. 2010
stoji to hodne, vyuzijte nase znalce. Nevim, proc se tomu branite.... Fe je uz starsi pan (1941) ....
a budete cekat dost dlouho, radove mesice
Zaregistrován
17. 2. 2016
Známka vypadá jako umytá ředidlem a jednička dodělaná. Okraje jsou rozmazané ve středu v prohlubních je zbytek barvy. Doporučuji prohlédnout světlinu mikroskopem.
Obrázky:
Zaregistrován
22. 7. 2011
Podle tohoto zvětšeného fota vypydá tato "DV" opravdu velmi podezřele. V pořádku pravděpodobně nebude ani datace.
Já bych tuto známku dal prozatím stranou. Emise 1850 není o DV, barevných odstínech, ani typech. Spíše bych se zaměřil pro začátek na razítka a frankatury na dopisech.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
23. 4. 2018
Určitě, uz jsem tak přesvědčen, že jde o "lidovou tvořivost". Smůla je, že si nedokážu vybavit jestli jsem tu známku našel v albumu po továrníků Bistřickém, nebo je z zakoupeného alba od Centrálního výkupu z Aukra. Spíše si ale myslím, že to je po Bistřickém. To už je asi jedno, ještě zkusím zaběhnout do Centropenu, dělají tam v laborce spektrální analýzy barev do popisovačů, tak třeba tam něco najdou. V každém případě všem děkuji za pomoc a cenné rady začátečníkovi !!!
Zaregistrován
23. 4. 2018
Das ist sicher KEIN Druckausfall!
mfg UF
Odpověď od Dr.Ferchenbauera a přiložil obj.formulář na knihu.
Jak říkáme my Češi: erledigt !
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.