Zaregistrován
4. 7. 2010
To nemůžete sbírat jako mince, které jsou v katalogu.
Mince jsou v katalogu pouze "novověk"...troufám si tvrdit, že varianty atd. u mincí jsou stejně složitá, ne li těžší záležitost.
Zaregistrován
6. 1. 2013
https://www.faleros.cz/armada--legionari-a-odboj/46--pesi-pluk-louny-1926/
Zde se podívejte na origo odznak
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
6. 1. 2013
https://www.valka.cz/Pesi-pluk-46-1920-1938-t72480
Zde struktura
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
6. 1. 2013
Zaregistrován
4. 7. 2010
Raději jsem vrátil svůj nick, aby v tom nebyl zmatek.
Altmann díky za odpověď...46 pěší pluk má datum vzniku 1920, což ale vylučuje boje v Srbsku atd. Tj informace co sem vložil k čepičáku Wonka64.
Nějakej čas se o RU pluky zajímám, mám větší množství číslovanejch knoflíků a jejich přiřazení k plukům je mravenčí práce. Na většině totiž už není barva a duplicitní čísla mělo víc armádních zbraní. (četníci, jageři atd.)
Zatím mám s jistotou jen Hradeckej 2 regiment myslivců.
Rakušáci maj špičkovou stránku, kde jsou podle zbraní všechny pluky, včetně barev a dalších rozlišovacích zbraní...
Proto mě zajímala ta původní informace od vlastníka odznaku, protože 46 pluk v Ru armádě byl maďarskej pěší pluk a nebyl v sestavě Pražského sboru v Srbsku. (prohlídl jsem i landwehr a myslivce pro jistotu.)
Zaregistrován
4. 7. 2010
Jinak ten znak vlevo je znak města Louny a vpravo půlměsíc s hvězdou patří též do znaku Louny.
Báchorka s Bosnou je kompletně vycucaná z prstu. Bosna ani půlměsíc za Rakouska ve znaku neměla....
https://cs.wikipedia.org/wiki/Znak_města_Loun
štítek s měsícem a hvězdou měl významný český heraldik Karel Schwarzenberg za tzv. menší lounský znak a jako znak ho vnímali vzhledem k jeho užití asi i Lounští. Dnes už se tento menší lounský znak neužívá.[3]
Zaregistrován
6. 1. 2013
Zde je odznak 4.pluku dole je opravdu znal jak píše Paul. 46 pluk měl tři pěší prapory, dva byli nasazeny na Ruské frontě a jeden prapor bojoval v Srbsku a Bosně a Hercegovině.
Mnozí sběratelé tvrdí a objevuje se to i v katalogu Raucha, že to vlastně ukazuje, že se zde bojovalo s Turka (musulmany). Další mlčí. Nic bych však nebral vážně.
Obrázky:
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
4. 7. 2010
Altmann ano, to souhlasí..
- regiment byl v sestavě VII. sboru a bojoval v Srbsku. (resp. jeho III.prapor)
Ale byl to Ungarisches Infanterieregiment Nr. 46 (Freiherr v. Fejérváry)
tři další prapory v Rusku (I., II., IV.)
tj národnostně maďarskej regiment... s naším plukem 46. co vznikl dva roky po válce nemá společnýho vůbec nic. Jen tu číslovku.
Někdo zmatlal dva pluky dohromady, aby líp prodal odznak..Jinak si tohle nedovedu vysvětlit, co tu psal Wonka64. Kterýho to už ale asi ani nezajímá.
Zaregistrován
6. 1. 2013
Někdo zmatlal dva pluky dohromady, aby líp prodal odznak..Jinak si tohle nedovedu vysvětlit, co tu psal Wonka64. Kterýho to už ale asi ani nezajímá.
Tak to je přesné ! Samotný odznak ještě ke všemu kopie jen nevím jak to pan majitel vezme, ale jsme zde i proto, abych věc posoudili, bylo by ovšem lepší toto udělat než odznak koupím.
Mám zde i meil, stačilo napsat. No snad se nebude moc zlobit a pochopí, že jsme nechtěli ublížit.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
4. 7. 2010
Altmann tak aspoň jsme se někam dopracovali! To je pozitivní.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.