Zaregistrován
20. 6. 2021
Dobrý den. Prosím o prohlédnutí odznaku.
Dekuju.
https://karmapa.rajce.idnes.cz/Odznaky/
Zaregistrován
4. 7. 2010
Klasický podnikový odznaky apod. Nic lepšího nevidím.
Zaregistrován
9. 6. 2017
Já bych to tak zle neviděl. Klasické podnikové ano, ale některé chtěné. Nevím co s tím zamýšlíte, když tak witko@post.cz
Zaregistrován
3. 2. 2014
Zdravím,
prosím o pomoc při určení tohoto čepičáku. Zjistil jsem pouze informaci že se jedná
o 46 pěší pluk RU, ten znak je Bosna a Hercegovina, kde se pluk jako součást pražského sboru proslavil. Nikde jsem tenhle odznak nenašel ani v té veliké aukci u Raucha co byla v roce 2007 bohužel nikdo z mých kolegů neví co to je za odznak.
Budu moc rád za každou informaci.
Omlouvám se za foto ale takto jsem fotky dostal od kamaráda.
Díky W.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2010
Opravdu byl 46 pěší pluk součástí VIII sboru? Nenašel jsem ho.. (
- k.k. Landwehr I.T.D. FML Artur Przyborski
- I.T.D .: FML. Viktor von Scheuchenstuel )
46 byl maďarskej regiment. (Ungarisches Infanterieregiment Nr. 46)
Navíc voják má helmu..
Zaregistrován
4. 7. 2010
A znak Bosna a herc. ? To je znak Turecka a vlevo nějakýho města ne?
Zaregistrován
6. 1. 2013
Pro majitele odznaku:
Popsal jste odznak naprosto přesně není co dodat. Odznak v origo je opravdu vzácný, bohužel váš odznak je kopie stará maximálně 25 let.
Nevím, asi jsem Vám pokazil náladu, ale ten kdo Vám jej prodal jako origo o tom také nemusel vědět.
Dole mám meil, můžete mi klidně napsat.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
4. 7. 2010
škoda, čekal jsem, že se dozvím víc. Tyhle mejlový výměny nechápu.
Zaregistrován
6. 1. 2013
No a co by jste chtěl znát. Existuje literatura Vydané ve Vídni, kniha po 100 eurech, katalogy a další literatura. Věřím, že něco máte. O ražbě odznaku se více nedozvíte. Některé pluky dokázali v prvních letech války klidně vydat i tři odznaku, koncem války to jsou odznaky ve válečném kovu. Za vydáním mnohdy stojí velitelství pluku, či bohatý mecenáš. Dražilo se ve Vídni, celkem 3 katalogy, ale ani tam vše není, je toho velmi mnoho. Nejen pluky, ale samostatné oddíly, dokonce i prapory jednoho pluku. To nemůžete sbírat jako mince, které jsou v katalogu. Hodně lidí se o to pokoušelo, ale do literatury dali jen to co našli. Největší odborník je pan "K" meil mám, ale nejprve bych se musel zeptat zda má zájem a teprve potom by jste mu mohl napsat, zde nic neřeší neb to ani nemá cenu. Možná by stačilo sedět u katalogu Aureaa a odznak by jste našel u Raucha byl v nabídce, zase to není korunovační klenot.Já když jsem nabízel k prodeji katalogy ani nebyl zájem. Jeden mladík mi dokonce napsal, škoda peněz, to já se zeptám.👿
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
4. 7. 2010
Chtěl jsem znát toto.
46 pluk byl součástí pražského sboru? Prager VIII Korps byl složen z 9. a 21. zeměbranecké divize...
Jak a čím se pluk "proslavil"?
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.