Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith

Díky za rozbor. Škoda. Určitě je to ozdoba mé kolekce Brňáčků.
Koukám na něj pod lupou,ale nic jiného tam nevidím. Sotva to co zmiňuješ.
Nemohu ho vyfotit s dalšími Znojemáčky. Banka má dnes zavřeno .Takže alespoň sestava pomocí programu malování. Nejde mi ten haléř zvětšit o jedno procento, jak by to ještě chtělo.
Používám specielní Italský milimetrový papír jako podklad proto,aby bylo možné porovnání a přímé odečítání při jakémkoli zvětšení.Ten program od P. Gregora zde uvedený před několia lety je pro mě moc složitý a nezvládnutelný.
Tomu dogmatu o různých velikostech mincovního obrazu mezi penízem a haléřem se vymyká obol od denáru,uvedeným ve vláknu Ladislav Pohrobek,pol.241.
Obrázky:

Zdravím kolegové,
sháním do připravované studie o nejstarších bílých penízech Vladislava II. Jagellonského více studijního materiálu o dvou jednostranných ikonografických typech na obrázku (Brádle je má souhrnně jako typ II). Pokud je někdo ve sbírce máte a chcete se podělit, prosím o kvalitní fotografie na mail kacuro zavináč seznam.cz. Studie je před dokončením, takže to celkem spěchá. Děkuji.
Obrázky:

Naopak, pravidlo bez výnimky je dogma.

Nový přírůstek.
Moravská ražba. Ale co? Brno?Znojmo? Jihlava? Je to vůbec oficielní ražba?
Co těch pět brk v pravém křídle? Co ten revers? Není to oboustranná ražba? Nedoražená? 0,26 g.Bohužel jsem přešel na W 11 a teď to nemohu otočit.
Díky za názor.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.