Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
20. 12. 2012
Díky za rozbor. Škoda. Určitě je to ozdoba mé kolekce Brňáčků.
Koukám na něj pod lupou,ale nic jiného tam nevidím. Sotva to co zmiňuješ.
Nemohu ho vyfotit s dalšími Znojemáčky. Banka má dnes zavřeno .Takže alespoň sestava pomocí programu malování. Nejde mi ten haléř zvětšit o jedno procento, jak by to ještě chtělo.
Používám specielní Italský milimetrový papír jako podklad proto,aby bylo možné porovnání a přímé odečítání při jakémkoli zvětšení.Ten program od P. Gregora zde uvedený před několia lety je pro mě moc složitý a nezvládnutelný.
Tomu dogmatu o různých velikostech mincovního obrazu mezi penízem a haléřem se vymyká obol od denáru,uvedeným ve vláknu Ladislav Pohrobek,pol.241.
Obrázky:
Zaregistrován
7. 10. 2006
Zdravím kolegové,
sháním do připravované studie o nejstarších bílých penízech Vladislava II. Jagellonského více studijního materiálu o dvou jednostranných ikonografických typech na obrázku (Brádle je má souhrnně jako typ II). Pokud je někdo ve sbírce máte a chcete se podělit, prosím o kvalitní fotografie na mail kacuro zavináč seznam.cz. Studie je před dokončením, takže to celkem spěchá. Děkuji.
Obrázky:
Zaregistrován
24. 3. 2010
Naopak, pravidlo bez výnimky je dogma.
Zaregistrován
20. 12. 2012
Díky za upřesnění.
Takže znovu a snad lépe. Zatím platnému pravidlu se vymyká.... 😁
Zaregistrován
20. 12. 2012
Gratuluji konkurentovi k vítěztví v lítém boji. 😞 )
Zaregistrován
20. 12. 2012
Nový přírůstek.
Moravská ražba. Ale co? Brno?Znojmo? Jihlava? Je to vůbec oficielní ražba?
Co těch pět brk v pravém křídle? Co ten revers? Není to oboustranná ražba? Nedoražená? 0,26 g.Bohužel jsem přešel na W 11 a teď to nemohu otočit.
Díky za názor.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 10. 2020
Za mě v tom vidím asi Jihlavu😃 , jinak opravdu oboustranná ražba😉
Zaregistrován
20. 12. 2012
Nedaří se mi to otočené uložit a dále prezentovat,tak jsem to nafotil otočené. Ty W11 mi byl čert dlužný.
Obrázky:
Zaregistrován
20. 12. 2012
Poradí mi prosím někdo jak zafixovat tu prasklinu tak, aby se ta mince nerozpadla?
Díky za radu.
Zaregistrován
20. 12. 2012
Řekl bych, docela zajímavá brněnská orlice, čtyřnohá s přeraženým zobákem. Dvouocasatá. 0,41 g.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.