Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
15. 7. 2007
Zaregistrován
20. 12. 2012
A dá se rozumně rozpustit? Díky za návod.
Zaregistrován
4. 10. 2020
Louhovat ve slabším roztoku citrónky? Nebo by to mohlo minci poškodit? Řekl bych, že když bude roztok opravdu slabý a budete minci cca každých 30 min. kontrolovat a proplachovat, tak by se nějaké výsledky mohly dostavit. Snad poradí větší odborníci. 😉
Zaregistrován
11. 2. 2016
Docela se mi osvedcil chelaton na mince s horsi ryzosti. Pamatuju jak mi nevratne zruzovel 10krejcar v citronce, od te doby se ji vyhybam pokud nejde o vyssi ryzost
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
17. 1. 2014
na toto tu citronku asi nie, tiež by som použil chelaton a tvrdé bambusové páratká na tvrdej podložke - pomaly, postupne, hodne trpezlivosti, ale výsledok nie je zaručený😉
Zaregistrován
20. 12. 2012
Děkuji za rady. Nechci jí ublížit. Zkusím to na nějaké laciné minci. Na měděné trubky a další měděné nádoby používám lázeň č.3 podle Bukvice. To je ale pěkný dryják. Tady bych hodně váhal. Snad kdybych to hodně naředil a dál podle maroše?
Zaregistrován
17. 1. 2014
v minulosti som dal omylom do citronky ( a slabej, nevedel som čo to je pod krustou) tzv. zemský grajciar Leopolda a moc z neho neostalo a to tam bolo iba pár minút🙄
Zaregistrován
13. 4. 2014
Otravnykomar : Pamatuju jak mi nevratne zruzovel 10krejcar v citronce
To se mi stalo také a když už nebylo co zkazit dal jsem minci do čističe na stříbro ze zlatnictví a ta růžová šla dolů.
lub121@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
Ono jde asi o to jaká růžová. Měl jsem takhle zelený gros Karla IV, klasická otrela mrtvola, na něm se taky udělala růžová, tak jsem zkusil horkou vodu, technickou kyselinu citronovou a šlo to dolů, u zmíněného 10krejcaru,byl to fji, čím víc citronu tím cervenejsi to bylo až se začali vyskytovat řekl bych ostrůvky kondenzovany mědi, k tomu by určitě mohl říct více Oliver, jestli je to možný.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
15. 7. 2007
mozne je kdeco. napr. pokud se do roztoku dostane mene uslechtily kov nez med, napr. zelezo, med se muze vyloucit zpet. mince jako celek je navic velmi nehomogenni system, u nehoz muze mit vliv spousty dalsich veci (napr. i struktura slitiny). rekl bych ze jedine co muzeme rict jiste je to, ze toho moc nevime🙂
k tomu doporuceni zpusobu cisteni: nerad takto na dalku neco doporucuju, muze se pak stat to, ze nekdo si ty rady prebere po svem a aplikuje je kde nema a jak nema.
osobne spis mince radeji cistim sam, nez vykladam, jak na to 😁 😁 😁
ale venuju se hlavne takovym, kde to ma smysl. bertik-b1 s ohledem na jeho castou nezistnou pomoc pri vyzkumech nabizim vycisteni mince bez naroku na refundaci. stejne ale jako vzdy bez zaruk.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.