Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#81 - 26. 2. 2018, 07:34
Chlapi, vzhladom k tomu, ze viem ZATIAL o tom “kulovy”, neprisiel by som na to. Mna na tej znamke zaujalo ine (a preto som sa pytal), ze to nikto nechcel🙂 no, kazdopadne, som si vedomy, ze musim hodne studovat, inac to bude hodne financne boliet. Inak, ta literatura, ktoru ste odporucali- vysvetluje aj vzacnost razitiek a podobne? Napriklad by mi nenapadlo, ze slepe razitko spravi z vlastne obycajnej znamky nieco v cene nad 1000 Eur... a kedze som pisal, ze nejaka zacat treba, skusim to s tou 400vkou. Apropo, pri akej cene je rozumne to zastavit?

Klasická filatelie není o známkách, to je o komplexnosti!!! A němé razítko je ve své podstatě vzácné již samo o sobě. Pokud by bylo na výstřižku se známkou I emise, bylo by to velice zajímavé. Zde je ale na novinové známce a v tomto případě se pravděpodobnost výskytu dále snižuje. Navíc celá konstelace jednotlivostí nevypadá špatně. Samozřejmě, pokud by se nejednalo o "pouhý výstřižek," ale o celou kompletní pásku, pak by se jednalo o velmi vzácný komplet. Takto se musíte na celou problematiku dívat!!!

A otázka cen? To musí být také pouze Vaše rozhodnutí, které bude vycházet pouze z Vašich znalostí a přehledu. Všechny ostatní názory budou vyjadřovat pouze preference jiných lidí, které budou vycházet pouze ze jejich pohledu. Vnímání ceny je o tom, že já jsem se tak rozhodl. Nikoli o tom, že mně to poradil kolega XY, kterého jsem v životě neviděl. S jedním kolegou děláme jednu sběratelskou oblast několik desetiletí, v několika případech jsme dražili proti sobě a naše cenové limity se rozcházely o desítky procent, i když máme mnohaletý přehled.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

smith

Profilový obrázek
Moderátor

Zaregistrován
6. 2. 2009

#82 - 26. 2. 2018, 08:30
Klasická filatelie není o známkách, to je o komplexnosti!!! A němé razítko je ve své podstatě vzácné již samo o sobě. Pokud by bylo na výstřižku se známkou I emise, bylo by to velice zajímavé. Zde je ale na novinové známce a v tomto případě se pravděpodobnost výskytu dále snižuje. Navíc celá konstelace jednotlivostí nevypadá špatně. Samozřejmě, pokud by se nejednalo o "pouhý výstřižek," ale o celou kompletní pásku, pak by se jednalo o velmi vzácný komplet. Takto se musíte na celou problematiku dívat!!! A otázka cen? To musí být také pouze Vaše rozhodnutí, které bude vycházet pouze z Vašich znalostí a přehledu. Všechny ostatní názory budou vyjadřovat pouze preference jiných lidí, které budou vycházet pouze ze jejich pohledu. Vnímání ceny je o tom, že já jsem se tak rozhodl. Nikoli o tom, že mně to poradil kolega XY, kterého jsem v životě neviděl. S jedním kolegou děláme jednu sběratelskou oblast několik desetiletí, v několika případech jsme dražili proti sobě a naše cenové limity se rozcházely o desítky procent, i když máme mnohaletý přehled.

Pekne a pravdivo povedané.

http://notafilia-smith.blogspot.com/
Môj blog o bankovkách platných na našom území, a o ich zbieraní.
http://wartberg-szenc.blogspot.com/
Prechádzka mestom, pomocou dobových pohľadníc.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#83 - 26. 2. 2018, 08:58
Evropa1 napsal/a: … Možná, až budete někdy na stará kolena končit, budete mít zájem prodat svoje mince lidem, kteří o nich něco ví a budou v nastolené logice sbírky pokračovat. … ...

Evropa1 napsal/a:

Možná, až budete někdy na stará kolena končit, budete mít zájem prodat svoje mince lidem, kteří o nich něco ví a budou v nastolené logice sbírky pokračovat.

Já se do tohoto tématu nechci moc pouštět. Na jednu stranu s Vámi zcela souhlasím. Na druhou ale v tom vidím problém v dnešní filatelii, nechtěné dědictví minulosti. Nechejme stranou otázku cen (i když to bude trochu vytržené z celkového kontextu). Jestliže valná většina sběratelů přistupuje nebo přistupovala obdobně, tj. objevuje se mezi nimi značná neochota podělit se o informace - byť je tedy sami těžko nasbírali - dospěje to do fáze, že většinou nenajdou větší množinu zájemců o sbírky podobného typu, kteří ji dovedou adekvátně ocenit. Proto se filatelie pohybuje více méně v začarovaném kruhu, kdy se sběratelé často přečůrávají a dává to velký prostor pro nesmysly typu PČ 1919, padělaným celistvostem, čsl. plavbám labských a já nevím čeho ještě a na druhé straně podceňováním např. právě starého Rakouska, o kterém se píše téměř minimálně.

Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz

minusko

Uživatel

Zaregistrován
29. 11. 2017

#84 - 26. 2. 2018, 09:44

Chlapi, prihodil som a uz ma aj prehodili😞 ked k tomu priratam aj proviziu pre pana B... no musim este zvazit...

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#85 - 26. 2. 2018, 09:51

Musíte si uvědomit, že jsou položky, které se vidí pouze vyjimečně a položky, které lze potkat "každý den."

Zajímavé položky chybí ve spoustě sbírek a tedy bude o ně zájem, běžné položky v nezajímavých stavech obsahuje mnoho sbírek.

Samostatná známka je jednou z mnoha, ale dobový doklad se známkou je ve své podstatě VŽDY unikátem.

minusko

Uživatel

Zaregistrován
29. 11. 2017

#86 - 26. 2. 2018, 11:06

Rozumiem. Vo svojej podstate, asi robim chybu ale divam sa na to aj ako istu formu "investicie". Vy ako ostrielani filatelisti s tym asi nesuhlasite, ocenujete skor vasen pri zbierani a ocenujete tu chvilu, ked sa vam podari ziskat do zbierky, co vam uz dlho chyba a nemozete zohnat.
Moj pohlad je aj taky, ze sa na to pozeram ako na iste ulozenie penazi a moznost narastu do buducnosti (asi profesionalna deformacia).
Z tohto pohladu, co ma rastovy potencial? Cital som par clankov of pana Koprivy, ked upustim of tych najdrahsich znamok ale pozriem sa na to tak realne (pohybujme sa v sumach okolo 20.000 Kc), narazil som na:
https://www.burda-auction.com/cz/aukce-56/show/2793/filatelie-evropa-rusko-sssr-carske-rusko/ - polozka 617
https://www.burda-auction.com/cz/aukce-56/show/1764/filatelie-evropa-svycarsko/ - polozka 660
Alebo skor nejaky staroitalsky stat? Inak najviac sa mi paci to carske rusko...

Wjem

Moderátor

Zaregistrován
20. 7. 2010

#87 - 26. 2. 2018, 11:13
Rozumiem. Vo svojej podstate, asi robim chybu ale divam sa na to aj ako istu formu "investicie". Vy ako ostrielani filatelisti s tym asi nesuhlasite, ocenujete skor vasen pri zbierani a ocenujete tu chvilu, ked sa vam podari ziskat do zbierky, co vam uz dlho chyba a nemozete zohnat. Moj pohlad je aj taky, ze sa na to pozeram ako na iste ulozenie penazi a moznost narastu do buducnosti (asi profesionalna deformacia). Z tohto pohladu, co ma rastovy potencial? Cital som par clankov of pana Koprivy, ked upustim of tych najdrahsich znamok ale pozriem sa na to tak realne (pohybujme sa v sumach okolo 20.000 Kc), narazil som na: https://www.burda-auction.com/cz/aukce-56/show/2793/filatelie-evropa-rusko-sssr-carske-rusko/ - polozka 617 https://www.burda-auction.com/cz/aukce-56/show/1764/filatelie-evropa-svycarsko/ - polozka 660 ...

Jenom taková malá vsuvka...
Pokud chcete nakupovat filatelii (a nejen jí) jako investici, pak je nejlepší nemít sběratelského ducha. Jak jste sběratel (zejména zapálený), tak jste "ztracen" 🙂

minusko

Uživatel

Zaregistrován
29. 11. 2017

#88 - 26. 2. 2018, 11:14

Kapol ste na ten hlavny problem, tazko to oddelit, znamky zbieram, ale chcem aj “investovat”🙂

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#89 - 26. 2. 2018, 11:14

Ale zde nejsme na stránkách o ekonomice, finančnictví, burze atd. Zde jsme na stránkách zálib, kde nám jde především o radost.

Pokud chcete vydělávat, pak si zvolte jiné oblasti, kde je zhodnocení vyšší.

Žádný sběratel nechce prodělat a kdo to dělá pořádně, časem svoji sbírku prodá s benefitem, to ale není prioritní snaha.

Evropa1

Uživatel

Zaregistrován
22. 7. 2011

#90 - 26. 2. 2018, 11:32
Rozumiem. Vo svojej podstate, asi robim chybu ale divam sa na to aj ako istu formu "investicie". Vy ako ostrielani filatelisti s tym asi nesuhlasite, ocenujete skor vasen pri zbierani a ocenujete tu chvilu, ked sa vam podari ziskat do zbierky, co vam uz dlho chyba a nemozete zohnat. Moj pohlad je aj taky, ze sa na to pozeram ako na iste ulozenie penazi a moznost narastu do buducnosti (asi profesionalna deformacia). Z tohto pohladu, co ma rastovy potencial? Cital som par clankov of pana Koprivy, ked upustim of tych najdrahsich znamok ale pozriem sa na to tak realne (pohybujme sa v sumach okolo 20.000 Kc), narazil som na: https://www.burda-auction.com/cz/aukce-56/show/2793/filatelie-evropa-rusko-sssr-carske-rusko/ - polozka 617 https://www.burda-auction.com/cz/aukce-56/show/1764/filatelie-evropa-svycarsko/ - polozka 660 ...

Pokud se Vám líbí toto, proč chcete dražit Merkury?

Pokud Vás zajímají hlavně peníze, pak zajímavé položky s Merkury nedražte!! Musel byste zaplatit sběratelské ceny a pokud nemáte pro filatelii cit, byla by škoda, aby je vlastnil někdo, kdo je nedokáže ocenit. Nechte je někomu, kdo je dokáže ocenit, ale jinak, než penězi!!

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.