Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
29. 11. 2017
Mate pravdu, nevsimol som si ze ta jedna polozka je vystrizok.
Fu, je to peklo rozhodnut sa🙂
A 386 alebo 395 su o nicom?
Ak sa mozem spytat, na 400 je cenne vlastne len to razitko? Lebo znamka samotna nic moc, ked si vsimnete, z pravej strany je z nej odstrihnute...
A slubujem, ze to je uz moja posledna otazka k tejto aukcii🙂
Zaregistrován
22. 7. 2011
U položky 400 se jedná o kombinaci více věcí. Samozřejmě červené razítko je velmi zajímavé. Bohužel známka je zastřižená. 😈
Pokud budete chtít běžnou celou pásku, či výstřižek, pak vše by mělo být v odpovídající zachovalosti. Tedy známku slušných střihů, celé a čitelné razítko atd.
Pokud budete chtít samostatnou známku, pak čitelné, téměř celé razítko a všechny nadstandardně široké okraje.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
22. 7. 2011
Musíte si uvědomit jednu zásadní skutečnost. Tu sbírku budujete Vy, bude to pouze Váš úspěch, či propadák. Všechny názory ostatních účastníků diskuze jsou pouze jejich osobní preference, které se nemusí krýt s těmi Vašimi!! Proto by bylo chybou, pokud byste se řídil názory jiných.
Koupím hezky zachovalé mince Františka II. Nabídky prosím zasílejte na email MERKUR1@o2active.cz
Zaregistrován
12. 6. 2012
IMHO se červené razítko bude shánět hůř než pěkně zastřižená známka s obyčejným razítkem.
Ale taky záleží na tom, jaký máte možnosti (finanční). Když bude v nabídce hezčí (a nejspíš i dražší), lze tu horší vždy pustit. Byť se nedá zaručit, že prodáte za tolik, za co jste koupil.
Ale to jsou vždycky takový rady jako: "Kupujte bezvadné známky bez kazu a bez falcky!" Kupuju i ty horší a i s velmi ošklivými falckami ... prostě proto, že ty lepší nejsou. Jednou jsem nekoupil takovou, se mi zdála krapet šmutcig a byla taková menší než je zvykem, barevné psaníčko 3 kr zoubkování 9¼:9½ za bratru necelé 3000 Kč. Taky proto, že už bych to těžko dával dohromady (neb jsem kupoval jinou známku za 20000 Kč). No, byla to VEEELKÁÁÁ chyba. Jednak to už asi nikdy neuvidím a dvak už na to mít nebudu vůbec. Někdo to koupil, známku atestoval Visznyovski a obratem ji prodal snad za 300000 Ft.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Samozřejmě platí, že bychom měli dbát u běžných položek pouze na kvalitu a tak bylo myšleno moje zdělené. Jak se budou konkrétní sběratele chovat v případech zajímavého sortimentu, to je každého věc.
Ono vždy bude záležet na finančních možnostech a já se snažím vyvarovat se situacím, abych koupil horší položku (i vzácnější) a pak neměl na hezkou. Podle zákona náhody může nastat situace, že se objeví položka, která je hezká a zároveň i zajímavá. Vím o čem mluvím, protože se mně již několikrát stalo, že jsem váhal nad koupí velmi vzácné položky v horší zachovalosti, nekoupil jsem jí a pak se objevila jiná vzácná položka, ale nyní již v pěkné zachovalosti, kterou jsem následně koupil. Kvalitního materiálu z oblasti klasiky je na trhu dostatek, ale málo kdo má tolik peněz, aby si mohl koupit vše. Proč tedy riskovat a kupovat si i horší věci?
V případě položky č. 400 jsem zdělil moje preference, zároveň jsem upozornil i na vadu. Pak bude záležet samozřejmě na dražitelí, jaké preference u něho převáží. Kdysi jsem měl také velkou část pásky se čtyřmi kusy Merkurů. Tato frankatura se skládala z trojpásky a jedné samostatné známky. Trojpáska byla u jedné známky zastřížena. Jinak byla oražena kráznými razítky, doklad byl čistý, navíc známky v zajímavém typu. Ano, tento doklad jsem koupil. V klasice se nebavíme o samostatných známkách. Klasika je o komplexnosti celého dokladu. Tedy o dokladu, o možném adresátovi, o známce, o razítkách atd. S největší pravděpodobností u zajímavějších položek nelze zaručit prvotřídní zachovalost všech jednotlivostí a pak bude záležet na zkušenostech kupce. Kolik takových věci viděl, v jakých stavech atd.
Zaregistrován
22. 7. 2011
Filatelie je také o znalostech.
Jedna otázka na Vás. Proč je tato položka podezřelá? Z jakého důvodu?
Zaregistrován
19. 4. 2014
Filatelia a tvorba exponatu je hlavne o znalostiach.Žlty Merkur je typ Ib.Ukaž mi na tom predavanom typicke znaky Ib.Ak na to prideš,nemusiš sa pytat kolko zan niekto da.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
22. 7. 2011
Škoda, že jste zareagoval s vysvětlením. Dotaz byl adresován tazateli, aby se také snažil sám. Pokud vše dostane bez svého přičinění, ve své podstatě mu to nic nedá.
Ale je zde ještě jedna podezřelá okolnost.
Zaregistrován
29. 11. 2017
Chlapi, vzhladom k tomu, ze viem ZATIAL o tom “kulovy”, neprisiel by som na to. Mna na tej znamke zaujalo ine (a preto som sa pytal), ze to nikto nechcel🙂 no, kazdopadne, som si vedomy, ze musim hodne studovat, inac to bude hodne financne boliet. Inak, ta literatura, ktoru ste odporucali- vysvetluje aj vzacnost razitiek a podobne? Napriklad by mi nenapadlo, ze slepe razitko spravi z vlastne obycajnej znamky nieco v cene nad 1000 Eur... a kedze som pisal, ze nejaka zacat treba, skusim to s tou 400vkou. Apropo, pri akej cene je rozumne to zastavit?
Zaregistrován
10. 3. 2009
Evropa krásna myšlienka. Tieto vety by som vložil ako povinné čítanie pri vytvorení loginu.
Processed coin catalogs 4.152 Auctions / 35.000 Lots
Všetko o bankovkách www.mojazbierka.sk :)
Sent from my ZX Spectrum
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.