Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith
Pravdou je pán kolega, že idea bola moja. V podstate celý základ. Ono to tak funguje aj v konštrukčných kanceláriach. Šéfkonštruktér zlízne smotanu a zbytok musí odrobiť čiernu robotu.😆 😁 Celkom zábavné bolo však sledovať ich entuziazmus, ako s nadšením rozoberali modely, ktoré si skôr postavili. Keď sa toho predtým dotkla manželka alebo staršia dcéra, to bolo kriku.😁 Akurát sme trochu spotvorili podvozok. Pásy boli krátke. Ale veža sa dala otočiť a kanón sa pohyboval hore-dole. Neskôr tento prototyp Tigra padol za obeť ďalšiemu modelu. Prikúpil som synovi sadu leteckých modelov a vznikol celkom vydarený štvormotorový AVRO LANCASTER. Ľutujem, že som ho neskôr neodfotil. Onedlho sme maľovali barák a pri premiestňovaní nám spadol. Už sa nám ho potom nechcelo skladať nanovo. Ono je to síce jednoduché lego, lenže tie nervy pri skladaní a následnom rozoberaní, ach jaj. Niekedy nepasuje jedna kocka a polovicu modelu treba rozobrať. Chce to pri tom aj dobrú náladu.
Teda jak to utíká ten čas ,tvůj táta byl na vojně o trošku později, jako já (1982) .. to je takový divný a já se pořád považuji za mladýho kluka s modním šedivým melírem na palici😃 Asi to nebude melír a bude to příroda, jak jsem teď zjistil v zrcadle😃 No já nebyl u tankánů, ale u sklomrdů vojenský slang .... hádanka pro všechny -co to bylo za profesi na vojně? ALTMANN SE NEPOČÍTÁ , TEN TO BUDE VĚDĚT S PŘEHLEDEM 😋
Kluci jenom otázka náhody, kdo byl v roce 1982 na bojováku RATIBOŘ - CHYŠKY u Milevska ? Třeba náhodou se tady mezi sběrateli někdo najde , jinak v té době byl,, KOPEC " ve výstavbě. Heslo HRAŠOVIK, DÝŠINA kdo je znalý ví vo co gou, jo a na pivo jsme chodili k HUMUSOVI, nebo když měl zavřeno tak do Obdenic 😃
Souhlas, na vojně se člověk naučil , že nesmí zklamat kolektiv , protože by pak v něm neobstál. No vždycky jsem si myslel, že mi vojna nic nedala , ale dnes bych tam ty svoje dva harantíky poslal minimálně na půl roku😃
Táta vlastně zažil převrat na vojně, byl nasazený v Leopoldově, když se tam vzbouřili ti vězni a odvážel z různých kasáren po republice tanky do likvidace do Nového Jičína. Proto měl i hodně najezděných km s nima. Prva je prý všechny museli vyzkoušet a pak na vagony. Byl instruktor jízdy v tanku pro "gumy"z kroměřížské divize. A co se týče mládeže na vojnu, tak by je tam poslal hned. Aspoň takový má názor. Jen sprostředkovávám. 😉
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.