Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, smith

lindi

Uživatel

Zaregistrován:
24. 7. 2012

Vytvořeno:
24. 7. 2012, 16:36

Pěkný den, mám po babičce pár kousků tohoto porcelánu a zajímalo by mne, zda má nějakou cenu a pokud ano - jakou? Prodávat jej nechci, spíš jen tak orientačně vědět, zda ho nechat na poličce a nebo raději někam schovat :-) Díky moc!
lindi.lili@seznam.cz

Obrázky:

Obrázek vložený uživatelem

braun viktor

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2007

Vytvořeno:
24. 7. 2012, 17:27

Prosím ty ceny berte orientačně, dražilo se to na Ebay. Jinak Město Horní Slavkov (německy Schlaggenwald) se nachází v okrese Sokolov, kraj Karlovarský. Nejstarší porcelánka v Horním Slavkově. První výpal v roce 1792 (došlo k požáru pecní budovy).

Do přelomu století se nevyznačovala žádnou mimořádnou úrovní.

Obrat nastal až roku 1803, kdy se mezi zákazníky továrny objevila i jména císaře Františka I. a J. W. Goetheho.

Značení: „S“ (jako Schlaggenwald), později jmény majitelů (Lippert a Haas, Haas a Cžjžek).

Dnes se značí „S“ se dvěma jehličnatými stromy.

braun viktor

Uživatel

Zaregistrován:
4. 7. 2007

Vytvořeno:
24. 7. 2012, 17:29

Já vám zapoměl dát ten odkaz zde je: http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=schlaggenwald

xjert01

Uživatel

Zaregistrován:
17. 8. 2010

Vytvořeno:
24. 7. 2012, 17:31

Jeste je nutne poznamenat, ze ty ceny v odkazech jsou nabidky na "kup ted" (za ktere to nikdo nemusi koupit) - takze to je asi jen plus minus orientacni cena...

jindras

Uživatel

Zaregistrován:
10. 1. 2011

Vytvořeno:
24. 7. 2012, 21:16

Souprava to asi nebude,i když to tak na první pohled vypadá.Na 4.snímku je značka užívaná porcelánkou v Horním Slavkově po roce 1945, značkou na pátém snímku se značilo zboží mezi léty 1918-45.
Jinak zboží je to hezké, nebál bych se jej vystavit na polici nebo ještě lépe - užívat! Vždyť porovnejte s dnešní
nabídkou na trhu. A nakonec - toto zboží nepatří k nejlevnějším...

Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.