Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
3. 7. 2015
Zaregistrován
11. 2. 2016
To jsem tak nejak predpokladal, ale nema cenu zakladat nove vlakno a tohle je k tomu nejblize. Jde mi o mincovnu, pripade mincmistra a o ktereho Ludvika se jedna, stredoveky nemecko moc neznam, neni treba presnou typologii dle Kruga
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
3. 7. 2015
Hessen-Kassel - Ludwig II. (doba vlády 1458-1471) štítový groš (někdy se uvádí dvouštítový groš) mincovna Kassel. Podle maltézského kříže v opisovém kruhu ražba z let 1457-1465. Tyto ražby se nejčastěji určují dle Artur Schütz: Die hessischen Münzen des Hauses Brabant, díl 2: Hessen-Kassel 1308-1509, rok vydání 1996. Tam naleznete i přesné určení, mělo by se jednat o typ Schütz 310.
Ostatně soudím že EU musí být zničena.
Zaregistrován
11. 2. 2016
Super, moc diky. Mam jich jen par kusu, tak zatim nemam v planu porizovat literaturu. Jeste jednou dekuji.
Najít dokonalý květ na rozkvetlé třešní není jednoduchý úkol, kdyby člověk strávil celý život hledáním dokonalého květu, nebyl by jeho život promarněn.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
11. 2. 2016
Mozute mi prosim nekdo potvrdit urceni jako Krug 1093/3? Krug u tohoto grose uvadi opisy reverzu bez delicich znamenek. Teda neumim nemecky tak nevim jestli tam neni nejaka poznamka.
Obrázky:
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
7. 10. 2006
Také neumím německy, nicméně jsem si v googlu přeložil, že je tam nejspíš opravdu napsáno, že bez rozdělovacích znaménk na rubu (ohne Beizeichen). Nicméně v obrazové příloze na tab. 32 je přímo tento typ 1093/3 vyfocený a znaménka tam také jsou. Takže je v tom popise i reprodukci opisu nějaká chyba.
Zaregistrován
11. 2. 2016
Aha, díky moc za postřeh. Teprve s tím začínám a dost mi to zmatlo. Takže nechám poznámku 1093/3 + chybný popis rub rozdělovaci znaménka.
akolita@seznam.cz
Zaregistrován
23. 11. 2011
Těmi "Beizeichen" jsou myšlena doplňující znaménka v ploše, např. kružek pod lvem, nebo kroužek, tečka nebo křížek mezi tělem lva a ocasem atp.
Zaregistrován
2. 10. 2014
Jen pro doplnění. Kromě starého dobrého Kruga se i v oblasti míšeňských grošů pokračuje v bádání a je k dispozici už pár let nová celková typologie od Mehnera (https://www.sachsen-numismatik.de/literatur/grossvs-march-misnensis/).
Zaregistrován
11. 2. 2016
Ja vim, ale kdo by utracel 100eur kdyz je to pro nej jenom okrajova zalezitost a dosud je vsude a vsemi porad citovany krug. 😉
akolita@seznam.cz
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.