Moderátoři: pavelgregor, oliver, jacx, smith
Zaregistrován
9. 10. 2012
Dobrý den, měl bych na zdejší odborníky dotaz. Tenhle grošík jsem si určil jako:
Margareta s Fridrichem II. ( 1463 - 1464 )
mincovna Colditz, mincm. Peter Schwabe
mečový groš, Krug - 1203/?
Je to správně? Dle Kruga se nedá určit typ za lomítkem, v knize jsou pouze dva a ani jeden to není.
Jsem teprve začátečník a s Krugem se zatím učím pracovat.😳
Obrázky:
Zaregistrován
9. 10. 2012
Sakryš nějak se mi nepovedlo vložit obrázek, tak ještě jednou.🙄
Obrázky:
Zaregistrován
19. 1. 2008
určení sedí ... to, že se objeví další opisová varianta, nepopsaní v Krugovi, není nic neobvyklého ..... :-)
Zaregistrován
9. 10. 2012
Aha, tak moc díky. Alespoň jsem o trošku chytřejší. Jestli Vám to nebude vadit dám sem opět foto nějakého toho grošíku u kterého si moc nevím rady s určením.
Zaregistrován
9. 10. 2012
Tak tady posílám další grošík, sice už tu je jeden takovej na str. 5 ale tenhle je zvláštní tím že má nepřerušený kruh přes erb.
Jenom pro úplnost je určen jako Friedrich II. a Vilém III., mincovna Lipsko, mincmistr Hans Borner, 1451 - 1454, Krug 1054/13.
Obrázky:
Zaregistrován
15. 7. 2007
je docela hezkej. pokud tam neni divneho nic jineho, ten kruh bude jen rytecka chyba. navic byl zrejme nejdriv vyryt a potom dodelan perlovec a ten v tom stite nevidim. je to tak?
Zaregistrován
9. 10. 2012
Jo je to přesně tak, perlovec je pouze mimo štít.
Zaregistrován
15. 7. 2007
vidim, ze se zajimas o misenske grose. pokud bys nekdy v budoucnu mel neco navic v rozumnem stavu a za rozumnou cenu, budu rad, kdyz mi nabidnes. nehledam zadne speciality. sam mam jen ctyri a nijak zazracne (prezentoval jsem je tusim nekde zde na zacatku)
Zaregistrován
9. 10. 2012
for Oliver: jo klidně se můžem domluvit, budu v dohledné době dávat pryč nějaké groše a drobáky které mám víckrát. Něco chci dát na aukro, ale když budeš mít zájem není problém se domluvit.
Koukám že to tu nějak vázne s fotkama tak zase nějaký kousek u kterého si moc nejsem jistý určením:
Margareta s Fridrichem II.
raženo v letech 1457 - 1463
mincovna Colditz, mincm. Peter Schwabe
mečový groš, Krug - 1186/70
Obrázky:
Zaregistrován
23. 6. 2007
Vondrejs: Jestli se budeš zbavovat drobáčků, tak se taky můžeš ozvat. Olimu bych újmu určitě vykompenzoval.😆
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.