Zaregistrován
24. 7. 2015
Caute ľudia, potreboval by som ako ste mi pomohli ohľadom tej knihy Karola VI s pečaťou a podpismi aj s touto knihou. Na boku je názov knihy, lenže neviem to nájsť na internete lebo je to rukopis viď foto. Za všetky odpovede ďakujem.
Obrázky:
Zaregistrován
21. 2. 2014
Ahoj...nějaké právní normy týkající se hornictví (horního práva). Snad něco co by se dalo nazvat Horní knihou do které se zapisují všechny možné závazky a úmluvy kolem štol, pronájmu jednotlivých míst k těžbě, vytěženého materiálu, hlušiny, půjček a bůh ví co všechno ještě. Ale chtělo by to vyfotit první stranu - ta by nám měla říct o co se jedná konkrétněji. Tedy pokud to první stranu má, přecijen je to druhý svazek...
PS: jsem amatér, takže to z mé strany ber tak trochu jako spekulaci - střílím od boku:o)
Zaregistrován
21. 2. 2014
Jo a vidím dobře na té druhé fotce rozbordelený otevřený kelímek od jogurtu??
Zaregistrován
24. 7. 2015
Ahá, takže asi nič zaujímavé, ale ďakujem že si sa nato pozrel🙂, hej hej😃😃
Zaregistrován
17. 10. 2012
mne sa kniha paci, hlavne styl pisma.Ak by sa niekedy predavala, tak by som mal zaujem🙂
satestsat12@gmail.com
Zaregistrován
24. 7. 2015
Preto som chcel volake informacie, lebo by som ju chcel predat a netuším akú má hodnotu.😃
Zaregistrován
24. 8. 2013
Ahoj,
podla poslednej fotky - pre oblast dnesneho Rumuska.
A.
Zaregistrován
24. 7. 2015
Ahoj, a nevedela by si odhadnúť približný rok tej knihy, ten rukopis je podla mňa dosť ťažko čitatelný🙂
Zaregistrován
17. 10. 2012
podla mna je to Spanielsky, alebo Taliansky, rok okolo 1760
satestsat12@gmail.com
Zaregistrován
21. 2. 2014
Krásný kaligrafický rukopis - čítelný je nádherně:o) A je to samozřejmě latina..druhá polovina 18. stol (nevím od kdy do kdy jsou záznamy vedené).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.