hej je od dubnických opálov to mam cca 40 km len čo z toho keď je zákaz zberu inak pomaly za domom mám Slanské vrchy ale v tej časti sa nič dajak nevyskytuje hoc aj obyčajný kremeň by potešil😃
Jakto, že je zákaz sběru? A opály z Dargova to je na východě? a Herľany? Z Dubníka u Prešova jsou pěkné vzorky na Rockhoundu 😉

čo môže byť na východe pre niekoho blízko je pre iných ďaleko😉
tak dajte tip
ja som hľadal lokality podľa toho http://www.ispavilon.tuke.sk/m_zoznam.php?id=2
dady2@centrum.sk

Celkom blízko máš ; BANKOV (KOŠICE)
Magnezitové ložisko Bankov pri Košiciach je oddávna známe okrem ťažby magnezitov aj výskytom asociácie minerálov, okrem esteticky pekných kríčkovitých agregátov rýdzej medi, chryzokolu s kupritom, tenoritom, chalkozínom, kovelínom, malachitom patria k nim aj hniezda sekundárnych Cu predovšetkým pekné kryštáliky azuritu , Mg aj Fe minerálov, produkty premeny tetraedritu - chalkostibit, skinnerit a amalgám Ag.
Nech sa páči toto máš najbližšie.😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Celkom blízko máš ; BANKOV (KOŠICE)
Magnezitové ložisko Bankov pri Košiciach je oddávna známe okrem ťažby magnezitov aj výskytom asociácie minerálov, okrem esteticky pekných kríčkovitých agregátov rýdzej medi, chryzokolu s kupritom, tenoritom, chalkozínom, kovelínom, malachitom patria k nim aj hniezda sekundárnych Cu predovšetkým pekné kryštáliky azuritu , Mg aj Fe minerálov, produkty premeny tetraedritu - chalkostibit, skinnerit a amalgám Ag.
Nech sa páči toto máš najbližšie.😉
hlavne treba mat rychle nohy pred hafanmi a straznikom, je to oplotene a strazene
joeolahfamily@azet.sk
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.