lok. Vinařice , ČR
Paulingit(Ca)
první Fov 2,6mm , ostatní FoV 3mm
Obrázky:

lok. Hubský peň, Horní Slavkov, ČR
Topaz , FoV 3mm
Obrázky:

lok. Krupka, ČR
Topaz , FoV 6mm
Obrázky:

lok. Dubník, SR
Halotrichit , FoV 7mm
Obrázky:

Po pracovnej dobe určite pokiaľ slušne požiadaš.
Prepáč , ale do dnešného dňa nás presviedčaš , ako sa nikde nič nedá a nie je , pokús sa pohľadať spôsob ako na to...
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.

Ja som iba začiatočník nepoznám presné miesta ako niektorý tu, niektorý sa o ne podelia iný nie ja to chápem a rešpektujem, ale to že jeden deň nič nenájdem neznamená že to vzdávam to určite nie. Zas na druhú stranu sa nedá chodiť po celej dedine a okolí a hľadať lokalitu ktorá ma možno pár m2 to musíš uznať aj ty predsa. Tebe moje komentáre asi pripadajú hlúpe, ale každý musí nejak začať, lebo kto sa nepýta ostane hlúpy😉 A preto si nemyslím, že je dôvod hneď písať nejaké negatíva a odradzovať ľudí.
Toť môj názor
vďaka
dady2@centrum.sk

Neodradzujem záujemcov a dokonca ma mimoriadne teší pokiaľ niekto nový pribudne ku fanúšikom geologickej ,alebo gemologickej rodiny .
Nemôžeš pri rozvíjajúcom svojom novom koníčku počítať , že všetko nájdeš vo vlastnom chotári .
Dostal aj ponuku na spoločnú akciu od kolegu z rovnakého kraja.
Zbieranie minerálov - to je aj cestovanie po kraji a kontakt s prírodou v rôznych častiach pohorí , dolín, kamenolomoch je jedno či funkčných , alebo ležiacich momentálne ladom.
Návšteva napr. Rudnian , Sloviniek ,Rožňavy , Dubníka , Slovenského Nového Mesta , Viničiek ti prinesie mimo radosti z nálezov aj nové poznanie a pohľad na prírodu .
Moje podobné potulky zhruba pred viac ako desiatimi rokmi mi pomohli objaviť nové lokality hľuzoviek jak letných tak zimných pritom naši mykológovia v SNM tvrdia , že neexistujú.😁
Trpezlivosť a cieľavedomosť ti jedine prinesú spokojnosť a občas možno aj úspech.😉
Múdry sa teší objaveniu pravdy, hlupák falošnosti.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.