Zdravím
Múj známý nalezl v bulharsku několik mincí,které by chtěl určit a ohodnotit.mince jsou na rajčeti.cz a je jich osm.Avers a revers je očíslovaný 1,2,...atd
Najde se tu nějaký znalec těchto mincí?pPředem děkuji za každý komentář
Odkaz je zdehttp://dickstone.rajce.idnes.cz/Desktop/

vzhledem k špatnému stavu a tedy ceně pár desetikorun je přesné určování téměř ztrátou času...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

Něco bude v RIC, něco v Searovi nebo Seaby či další na Byzanc nebo koloniální Řím...
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)

dickstone:
ono na tych minciach ani neni velmi co urcovat..
vzhladom na ich stav su vhodne len ako prva ukazka antickych a byzantskych minci,
aby jeden zistil ci sa dobre drzia v dlani, ci sa na nich dobre cumi,
ci z nich je citit nejaku dobru energiu, alebo ci ti to jednoducho nic nehovori.
to zistis sam, a je to na zaciatok dolezitejsie ako samo urcenie. myslim.
jacisin76@yahoo.com

Nejak nemuzu usnout, takze jen ve zkratce:
1/2 vzhledem k napisu Jezis Kristus, kral kralu, tipuju Byzanc 10. stoleti, asi folis
3/4 teoreticky Maximianus, folis, Nicomedia, 307-308.. ale napis na reversu by mel byt GENIO AVGVSTI, pripadne GENIO AVGVSTI CMH, na coz teda nevypada.. kazdopadne znicena temer bezcenna mince
5/6+7/8+15/16 fakt netusim
9/10 je to tam napsane, ne? Alexandr Severus a Julia Maesa, provincni razba, Markianopolis, 222-224, pentassarion.. vzhledem k pomerne vzacnemu typu a materialu ktery moc nesedi bych nevylucoval ani upraveny odlitek, i kdyz s tou dirkou a vzhledem k nevalnemu stavu ta mince nebude mit moc velkou cenu ani jako prava
11/12 zase nejaka Byzanc, pripadne Bulharsko
13/14 nejspis as Trajana, opet se neda vyloucit ani zpackany odlitek, ale vzhledem k stavu je to fakt jedno

Jo a 3/4 bude Galerius, ne Maximianus.. i kdyz v pripade nepopsaneho typu nebo spatne prectene znacky mincovny by to mohl byt i Maximianus, pouzivali v tomto pripade stejnou titulaturu a nektere mince jdou rozeznat jen podle (dost podobnych) portretu, coz v tomto pripade vzhledem k stavu nehrozi.
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.