Zatím Vám všem moc děkuji a budu rád za další příspěvky.
Další obrázky postupně přidám.
Trošku si pohrávám s myšlenkou ve sběratelství pokračovat (uvidím co mám a jestli se na to bude dát nějak navázat...), děda byl velmi významný numismatik (jméno si s dovolením nechám zatím pro sebe - jsem zde nový, tak nevím jak to zde chodí..).
Část sbírky, patrně ta nejcennější, v řádech několika set tisíc Kč je v současné době u jiného majitele z naší rodiny, tou zde bohužel zatím nepotěším.....
Nějaké kousky jsem však dostal já, proto se táži, co vlastně mám....
To jen na vysvětlenou za vaše pro mě velmi cenné rady a poznatky.
Dotýkat se něčeho co má svoji historii mě začíná bavit...........
ceny v rozmezí cca 150-400Kč/kus (Salzburk, Wurttemberk, 2x Rakousko)
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
je to tak
... Som tu deň a noc ...
Historické pohľadnice, dobové dokumenty a predmety z mesta Sereď
http://sered-city.blogspot.com
Přemýšlím, co by se tak dalo sbírat.
Lákají mě české mince, období Františka Josefa I.
Myslíte si, že by mělo smysl udělat sbírku všech ročníků mincí František Josef - 10 korona (maďarské a pak třeba i rakouské)?? Je to reálné, nebo čeká nějaký zádrhel ?
Nebo má smysl raději posbírat všechny mince maďarské a pak třeba i rakouské ?
Děkuji za názor či nějaký tip, čím by bylo dobré pro začátečníka začít, aby to mělo nějaký smysl. Korunky na investici nějaké jsou..
Nejde mi o výdělek, spíše nějakou smysluplnou sbírku.
Pro začátek si projdi doma všechny mince, které máš a zvaš, které se Ti třeba po výtvarné stránce nejvíce líbí. Mince FJI. jsou hodně sbírané, ale proto také i v současnosti dost drahé v pěkných stavech a u zlata to platí zejména(vzhledem k přehnané ceně jako kovu), takže asi do budoucna o nějak výrazném zhodnocování více jak inflace moc nelze asi hovořit. Také je tam dost a dost hodně drahých mincí, které ci sběratel z běžného příjmu asi nikdy nekoupí. Pokud vezmu v dnešní české době mince z našeho území, pak denáry ani groše asi nemá cenu začít sbírat(materiál na trhu je v současnosti předražený), ale z tolarového období bych řekl, že to ještě zcela neplatí a ve spoustě typů a ročníku, lze lecos zajímavého sehnat občas i za rozumné ceny. Co třeba takové období Ferdinanda II. a III.??? 🙂
Od té doby co jsem přestal být namyšlený, tak jsem už bez chyby... ;)
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.