Moderátoři: smith
Zaregistrován
4. 7. 2010
Vše o militáriích Rakouské říše/Rakouska Uherska.
Zaregistrován
4. 7. 2010
Hned na úvod přidám jednu zajímavost. Jde o "bájný předmět"..Našel se už hodněkrát, dodnes nikdo neví, k čemu byl.. Jednou ho někdo našel spolu s přezkou..Já ho našel cca 100m od rozbité přezky (klasická pro mužstvo).
Někdo tvrdil, že se jedná o příslušenství k mapám..další verze je jakási opasková "brzda"..
(Všechny nalezené mají přejímací značku.)
Kdyby někdo věděl..(rozměr 4,5 x 3,5 cm)
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
Tak já nevím, ale nepochybuji, že se zde nějaký fundovaný odborník najde.
Paule dobré, budeme sem dávat vše a vyhazovat vše co sem nepatří.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
16. 2. 2008
Altmann napsal/a:
. budeme sem dávat vše a vyhazovat vše co sem nepatří.
Ještě se to nerozjelo a už si mneš ruce jak budeš vyhazovat? 🙄
Zaregistrován
4. 7. 2010
Fundovaný odborník na výstroj RU, těch bude jako šafránu..Jestli vůbec někdo. Chystám se časem přeložit výstrojní předpisy k.u.k., mám o výstroji dost materiálu, vše v Němčině..Ale zatím se chci ještě věnovat SSSR a dokončit, co jsem začal.
Něco sem ale dávat budu.
Zaregistrován
4. 7. 2010
Přidám ještě jednu kuriozitku.. Na bojištích kolem Hradce Králové jsou často kule s viditelnejma zářezama, tvrdí se, že je to schválně (něco jako dum dum)...
Já vlastním jednu klasickou olověnou kuli, s vyobrazením obličeje a to z obou stran. :-)
Obrázky:
Zaregistrován
6. 1. 2013
turtleoverhead ano, na takové jelimany ano, jen stále do něčeho šťouráš, ale něco zpracuj, řekni svůj názor potom uvidíme. Takoví jako ty jen zapleveluji stránky.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
6. 1. 2013
Můj Kamarád Jindřich Kudrna se svoji dcerou vydali knihu:
Dekorace k Rakousko-Prusko-Italské válce v roce 1866. Možná to již někdo znáte a jak znám Jindřicha pro nás to je určitě dobré, zatím jsem jen nakoukl.
Ladislavaliev@atlas.cz
Zaregistrován
14. 6. 2019
Zdar,
s poslednej burzy som odišiel s touto píšťalkou
A nakolko su pre mna vojenské veci tabu a pamet mi tiez neslúži nepametam si ci mi vravel predajca ze je to RU alebo ruska. Len si pametam ze z WW1
Dik
Obrázky:
Zaregistrován
14. 6. 2019
A este . . .
Pod stolom mal pan toto. Nedalo mi aj ked netusim ake bodáky su v tom ale pacilo sa mi to ako celok. Ked uz to teraz mam reku doma ci by niekto nevedel z fotky +- povedat ake su tam ?
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.