Moderátoři: smith
Zaregistrován
4. 7. 2010
Diskuze a určování militarií Českloslovenska.
Zaregistrován
4. 7. 2010
Moje skromná sbírka límcáků (límcové označení). Vše nalezeno a zachráněno před traktory.
Trojúhelník jsou pevnostní oddíly. Prázdnej límcák, kde vypadl střed netuším, ještě jsem tenhle typ neviděl...
Občas se vyskytnou i tady.
http://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/urceni-limcove-oznaceni-33333
Leč jsem nepostřehl a nemohl reagovat.
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2013
Paul, prispejem do tejto témy fotografiou môjho deda z maminej strany. Roku 1929-30 slúžil v Mukačeve. Je to portrétna fotka kde dobre vidno límcové označenie. Ide o 36. pechotný pluk československej armády.
Obrázky:
Zaregistrován
4. 7. 2010
Zaregistrován
2. 5. 2013
No pokiaľ ja viem, dedo spomínal najmä Mukačevo. Je možné, že slúžil v prápore alebo rote dislokovanej v Mukačeve a bola tam menšia kasáreň. Za I. ČSR bežne pôsobili jednotky toho istého pluku aj na dvoch-troch miestach. Treba si uvedomiť, že armáda v medzivojnovom období začala početne rásť, no ubytovacie kapacity v jednom meste boli veľmi obmedzené. Veď aj my starší čo sme slúžili v armáde počas obdobia socializmu si pamätáme, že sme bývali v kasárňach vybudovaných za I. ČSR. Niektoré objekty dokonca pamätali ešte monarchiu.
Zaregistrován
27. 9. 2015
...já si pamatuji kasárny SS v Mariánkách😃 😎
Zaregistrován
4. 7. 2010
Však jasný, já nic nezpochybňoval, jen mě to zajímalo.
Zaregistrován
4. 7. 2010
A zase se mi to stalo, stejný co barbarovi, místo citovat jsem klikl na upravit.
TONY-KK tak se nelekej, žádný úpravy v textu jsem ti nedělal. 🙂
Zaregistrován
27. 9. 2015
....voe😃 😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.