Pokud by byla návštěvnost 50.000 lidí, kteří si koupí vstupenku za 200,-Kč, k tomu nějaká reklama, sponzoři, poplatky od stolkařů, z občerstvení, suvenýry.
Naproti tomu nemusíš zvát moc lidí z FIP, když tak za svoje a nemusíš též pořádat rauty.
Ale kdo zaručí 50.000 platících návštěvníků...
Takhle polosoukromá je WIPA, pokud se nemýlím...
Ad Mirek-nevím kolik vám je, ale mě popíchl pan Okáč(Brno) že když už sbírám 6 roků, tak mám udělat exponát.Udělala jsem ho amatérským způsobem a to mně bylo 13 roků.A po dvou letech si výsledek můžete dohledat.V první řadě je tu Exponet, návštěva výstavy, a toto forum, kde mnozí diskutující vlastní špičkové exponáty, které obíhají i na světových výstavách.Chce to jen se dívat a nebát se zeptat.Dejvymu už ze mě určitě olézá hlava a nejenom asi jemu, ale vyplatí se to.Jinak jsem jen čekala, kdy někdo napíše, jak to s vystavováním je. Já si sice výstavní rámy nemusím platit, ale dospělí ano. Odměnou je jím v lepším případě barevný diplom (nebývá to vůbec zvykem) a nějaká drobnost. Navíc jsou i výstavy např. Mistrovství Evropy v tématické filatelii, kde si exponát sami přivezete, zaplatítte si rámy a sami si ho nainstalujete a sundáte. A něco určitě stojí i hotel. Vystavování je vlastně prezentace toho, co o filatelii víte a ukázka materiálů na dané téma.
Pavlínka zde podala vyčerpávající informace. Ještě se musíte rozhodnout, v jaké třídě chcete vystavovat:
zda v tradiční filatelii, poštovní historii, námětáři, aerofilatelie atd.
Rozhodněte se, co je pro Vás nejbližší.
Pro dospělé je možné vystavovat buď jednorámovky - 16 listů A4, nebo 5 rámovky - 80 listů A4.
Z toho co jsem na výstavách viděl, mají jurymané nejraději tradiční filatelii a poštovní historii a hlavně klasiku - tedy 19.století.
Taky je docela dobré a žádoucí, aby sis přečetl výstavní řád. Ten je totiž závazný jak pro vystavovatele, tak i organizátory a jurymany. Tím bych asi začal. Dále poté např. virtuální prohlídka nějakých exponátů na Exponetu a všímat si, co a jakým způsobem je vystaveno včetně kvality materiálů a popisu.
Velice dobrá otázka. Stále čekám, jaké reakce se na ni objeví, a ono kromě samotného Zdeňka celkem nic.
Na druhou stranu je trochu paradox, že pokud SČF nabídl v roce 2008 volnou vstupenku na výstavu PRAGA 2008, považuje to Zdeněk za chybu. Navíc to neznamenalo až tak velký úbytek příjmů; můj skromný odhad je, že tuto vstupenku využilo cca 1.500-2.000 lidí, z toho maximálně polovina v plném rozsahu (tedy na všechny dny).
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.