Zaregistrován
22. 7. 2015
je magnetický váží 255,3g
Zaregistrován
2. 5. 2015
Mitomku, není problém, podle žádných brožur nejedu, to děláš akorát ty, a můj názor? To že se to takto po naříznutí leskne, tak to neznamená, že je to ještě čisté železo. Podobně vypadá i čistý magnetit i hematit a oba tyto minerály magnetické taky jsou, jako ryzí železo. Nehraje mi ta různobarevná povrchová kůra, bez výtavných důlků, takovou jsem u meteoritů ještě neviděl... naleptat tu plošku, protože bez lamel to pravděpodobně železný meteorit nebude a na tu niklem bohatší vzácnost bez lamel (ataxit) to taky nevidím.
Zaregistrován
22. 7. 2015
trochu víc jsem to vyleštil
Obrázky:
Zaregistrován
2. 5. 2015
Nějaké nepravidelné struktury tam jsou, ale lamely jsou geometrické obrazce většinou podle ploch krychle (hexaedr) nebo osmistěnu (oktaedr). Takže naleštění to neřeší. Zkus to leptání, najdi si na google nital, nebo si namíchej kyselinu dusičnou s ethanolem. A podle předchozí poslední fotky s velmi členitým povrchem až dutinami mi to na meteorit nesedí. Může to být taky klidně nějaký metalurgický slitek, který je dost zvětralý a ležel dlouho v zemi.
Zaregistrován
22. 7. 2015
skusím to sehnat a naleptám to
Zaregistrován
22. 7. 2015
když to zvětším
Obrázky:
Zaregistrován
22. 7. 2015
tohle je tam vidět
Obrázky:
Zaregistrován
22. 7. 2015
ještě jedna fotka
Obrázky:
Zaregistrován
22. 7. 2015
je to struska ?
Zaregistrován
9. 6. 2014
peterpan napsal/a:
A když to bude meteorit nezapomeň ho za pakatel koupit a pak předraženě prodat jak to děláš mitomku že........
Jak jinak, za chvíli jich budu mít víc, jak Národní Muzeum v cajzlově, abych ty vaše nesmysly měl s čím porovnat.😃
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.