Moderátoři: smith, babygulka, regula_jan, kolo101
Zaregistrován
19. 4. 2014
Dakujem - len tu sme trocha odbočili od povodnej temy Merkur k leteckym znamkam.Lepšie bude nepliest to sem.Možno bude lepšie vytvorit na tuto temu nove vlakno.
mamabc1234@gmail.com
Zaregistrován
14. 10. 2016
Ne, není to soutěž "hledej pravého" (i když jeden z nich by měl být), pokládám to sem pro pobavení a omlouvám se - nechci zakládat nové vlákno. Ale mám otázku tak trochu mimo mísu : jak poznat novotisk a padělek? Nebo je to jen zkušenost - kouknu a vidím 🙂 .. ?
Obrázky:
Zaregistrován
12. 10. 2010
Tak novotisky jsou již poměrně dobře popsané v literatuře. Ale tady je pravda, že člověk nemusí být ani zásadně znalý - koukne a vidí, jestli je to originál nebo ne ...
Zaregistrován
7. 4. 2013
Tak WIPA 1933 je jasna vec a druha vlna jsou okraje - prave Merkury jsou v archu velmi natesno a nemuzou mit nikdy tak siroke okraje, jako u tehle novotisku. Viz nejspise pravy razitkovany exemplar
Zaregistrován
14. 10. 2016
Díky za reakci. Mohl byste mě prosím ještě nasměrovat na zmíněnou literaturu? Pokud najdu víc v Michel speciálu Rakousko (ještě ho nemám), tak není potřeba ... Zajímají mě novotisky.
Děkuji.
Zaregistrován
7. 4. 2013
Nejsem sberatelem Rakouska, ale myslim, ze u nas vysla v cestine monografie Rakousko 1850-1918 od P. Hirse. Podle nahledu to vypadalo jako dost kvalitni dilo. Jinak samozrejme Ferchenbauer BAND I - Noch ausführlichere Darstellung der Briefpostgebühren 1850-1875 (In- und Ausland). Frei- und Zeitungsmarken-Ausgaben 1850-1864 (mit volkommen neuer grafischer Darstellung der Typen, Plattenfehler etc.)
Zaregistrován
14. 10. 2016
Na tu Hirsovu monografii jsem už tuším narazil ve svém oblíbeném (internetovém) antikvariátu, zkusím jí objednat. Děkuju za cennou informaci.
Ten německý titul bude pro mě asi těžko dešifrovatelný, ale uložil jsem si také do své databáze ...
Ještě jednou srdečné díky!
Zaregistrován
7. 4. 2013
to jsem zkopiroval cele a je to zbytecne dlouhe, omlouvam se, asi staci hledat jen Ferchenbauer Band I😃 Radsi si ale pockejte na nazor nejakeho odbornika na Rakousko, at neutratite tisice zbytecne...
Zaregistrován
14. 10. 2016
Ony by to nebyly vyhozené peníze, ale chce to víc zajímavých témat ..
Jenže ta němčina, to už asi nepůjde .. 😉
Díky moc.
Zaregistrován
19. 4. 2014
Na zorientovanie v merkuroch a rozpoznanie novotiskov by ti mal Hirš stačit.Rozobera to na 14tich stranach a na prve važnejšie zorientovanie to je dobre.Na dokonale zorientovanie treba samozrejme dalšiu literaturu a hlavne pravy porovnavaci material a ten je v tomto pripade strašne drahy.Len rumelkovy merkur bude 500 000-1 000 000 Kč.
mamabc1234@gmail.com
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.