Moderátoři: Admin - Zdeněk Jindra, HeliFox, smith
Zaregistrován
16. 2. 2008
A u aukce vždy záleží na tom kdo se na ní nachomejtne a to neplatí jen u pohlednic.
Zaregistrován
13. 5. 2013
Taky záleží kolik je zájemců.Jezdil jsem na burzu do Italské ul. v Praze a bylo nás tam z jednoho města vždy několik a každý chtěl něco ukořistit.Proto ceny byly vyšší.Dnes už to prý zdaleka není ono(nejezdím).
Domnívám se,že každý ! sběratel doufá,že kdyby bylo nejhůř,tak že se mu investované peníze vrátí.Myslím,že nikdo nehází rád peníze do kanálu.Znám několik velice,ale velice bohatých sběratelů a kolikrát se nestačím divit jak počítají.Pravda ovšem je,že když něco opravdu chtějí,tak to koupí bez ohledu na cenu.
Já teď většinou prodávám,je tu věk,žádný pokračovatel a také když se přestane dělat peníze poněkud chybí.No, a někdo má peníze,někdo zase sbírky.Pokud máte obojí,tak není co řešit!Prodávat nemusíte a zanecháte dědictví svým potomkům.Oni už to nějak zhodnotí!
Pohledy které jsem kupoval za větší peníze jsou většinou prodejné za peníze daleko menší,nebo vůbec ne.Kupoval jsem tehdy pohledy,které se mně líbily a které jsem pak třeba vyměnil za kousky,které mě opravdu zajímaly.Ne každý tehdy prodával!A ti ,,nenažraní"jsou ve všech sběratelských oborech.To jsem ,ale vždy řešil tak,že buď jsem to chtěl a nebo jsem šel pryč.Nedávno jsem napsal prodejci,aniž bych si všiml kdo to je(jinak bych nepsal),který prodával obyčejnou litošku jako Vorläufer asi za 2000 Kč.Ta litoška je špatně prodejná za 200 Kč.On mně uraženě napsal,co je mně do toho a vlastně měl pravdu.Nic mně do toho není,ať si to nabízí za kolik chce-jeho věc!
Slušně se dají prodat skutečně jen pohledy,kterých je opravdu málo.Někdy se vydaří,někdy holt ne.A teď je taková doba,že určitý útlum je znát.I když opravdu kvalitních věcí se to až tak netýká.Ale řekl bych ,že sběratelů pohlednic ubývá.Zůstávají jen ti,,skaláci".Rozhodně se dají pohledy koupit levněji dnes ,než před cca 5 lety.A myslím ,že i ty 10 000 Kč kousky,by dnes tolik nedělaly.Sbíral jsem toho moc a ono už to nejde.
Zaregistrován
13. 5. 2013
Ještě jsem si povšiml,že na Slovensku se prodávají pohledy jako u nás před lety.Za docela vysoké ceny.Není to třeba tím,že Slovensko se stává ekonomicky silnější,že lidé mají peníze na ,,zbytečnosti"?
Zaregistrován
12. 10. 2013
Tak jsem našel u sebe ještě jednu pohlednici psanou esperantem, tentokráte z Ruska, opět známky jsou vylepeny na obrázkové straně, zasláno z Leningradu do Československa.
Prošel jsem přes svátky všechny pohlednice, které mám, narazil jsem tedy na jednu z Francie, druhou z Ruska.
Myslím, že nějaká ta pravda bude v tom, že známky byly lepeny na obrázkovou stranu.
Obrázky:
Ve filatelii nelze nikdy zoufat. Budoucnost nám může přinést nádherná překvapení. (Máte-li nějaký zajímavý dokument k historii Židů na našem území do roku 1848, nabídněte.)
Zaregistrován
13. 5. 2013
Ta ruská pohlednice je moc pěkná!Je to klasický,,živák".Takové pohledy mám rád.Úplně vyzařují tu dobovou atmosféru.
Chtělo by to někoho,kdo o esperantu něco ví.Poslal jsem dotaz na nějaký spolek,ale nikdo mně neodpověděl.
Zaregistrován
21. 7. 2007
Zkus se obrátit na Muzeum esperanta ve Svitavách.
Zaregistrován
13. 5. 2013
dejvy-díky za typ.Dotaz jsem poslal.
Zaregistrován
1. 8. 2010
ani nie, sa mi zdá že to išlo na polovicu. Kto nakupoval posledných 10 rokov za tržné ceny tak prerobil. Poznám jednu obrovskú zbierku nášho mesta a okolia, všetci priekupníci vedeli že ten zberateľ od nich kúpi všetko čo nemal v zbierke, ceny išli hore. Teraz už má viac menej všetko a pohľadnice, ktoré sa predávali po 30 euro sa nepredaju po 10.
A ten zberateľ už zbierku nepredá asi ani za polovicu keby chcel.
blasko.juraj.ml@gmail.com
Zaregistrován
13. 5. 2013
dula77 No je to tak i tady.Přesto některé kousky jsou pořád drahé a hledané.Hodně záleží kolik sběratelů ten určitý pohled chce.Ale všeobecně počet sběratelů starých pohlednic klesá,a tedy i ty ceny jsou pro ty zbylé příznivější.
Zaregistrován
11. 1. 2015
Setkal se někdo s takovou pohlednicí ?? Pod krycím papírem vlasy.
Obrázky:
Pro vkládání příspěvků se musíte přihlásit.